Nyheter

Ønsker gjenvalg på Bertelsen

Valgkomiteene i både AS og FK hos Viking jobber nå med sine forslag til styrer for 2022. I utgangspuntet flagges det at den positive utviklingen man har sett beholdes - og at det fort vil gjenspeiles i deres innstillinger.

Stavanger — Selv om årsmøtet i FK er noen måneder unna er valgkomiteens leder Anders Thingbø relativt klar i talen til RA i forhold til leder Rune Bertelsens posisjon.

– Vi er positive til at det blir gjenvalg på ledervervet i år.

Thingbø peker på at dette er et meget viktig valg – som det jobbes mye med hvert år. Samtidig viser han til at det har vært gode resultater og stabilitet over tid. Det ønsker man å opprettholde. For å klare dette må man også snakke litt i kulissene med valgkomiteen i AS – all den tid FK har flere medlemmer også i AS-styret. Folk i det som i realiteten er stillinger på 20–30 prosent må ha et godt samarbeidsklima.

Rune Bertelsen selv har nå også gitt beskjed om at han gjerne blir sittende.

– Jeg har vært i tenkeboksen og funnet ut at jeg gjerne tar et år til om det er et ønske. Det er alltid utfordringer med å lede i en klubb som Viking – og jeg har vært med på noen. Så er det likevel i hovedsak veldig kjekt. Ikke bare med A-laget. Jeg er opptatt av hele organisasjonen. Vi har fortsatt et utviklingspotensial – selv om mye nå også er kommet fint på plass med endringene vi har gjort i organisasjonen, sier Bertelsen til RA.

Ønsker meninger velkommen

At Viking er en klubb med mange interesser, som inkluderer både bredde, toppfotball og kvinnefotball, må også vektlegges i forhold til hvem som skal lede.

– Så vil noen tre ut av styret, men de fleste vil nok ta gjenvalg. Vi er veldig glade for de frivillige som vil fortsette.

Thingbø understreker samtidig at det er årsmøtet i FK (medlemmene i Viking) som til syvende og sist bestemmer. Valgkomiteen foreslår bare. Det er FK som forvalter det sportslige pundet i klubben.

– Du forventer ikke at det kan bli litt mer diskusjon rundt vervene denne gang i kjølvannet av kontroversene i fjor – og at mange av supporterne på Felt O nå har meldt seg inn i klubben? Kanskje et benkeforslag på ledervervet?

– Jeg vil nesten si det sånn at vi gjerne oppfordrer både supporterne og medlemmer til å ta kontakt med valgkomiteen for å lufte ønskene og tankene. Vi snakker bredt med mange nå. Både seniorer og andre. Så synes jeg årsmøtet i FK skal være en plass hvor det kommer fram både meninger og argumenteres. Det er klubbens viktigste samlingspunkt. Dette er vi ikke redde for.

Thingbø erkjenner at både Qatar og trenersaken er hendelser som har gitt utvikling.

– De områdene som har vært kontroversielle de siste årene, med utskiftinger på topp og Qatar-saken, har satt i gang gode prosesser i klubben og er noe vi har lært av.

Ikke besluttet i AS

Hos Vikings AS skal det innstilles til styreverv i midten av februar. Generalforsamling holdes normalt litt ut i mars. Valgkomiteens leder Kurt S. Helland sier til RA at de har startet arbeidet og er i en fase med samtaler individuelt med de eksisterende styremedlemmene nå. Det arbeidet skal fortsettes ut januar.

– Så vil vi gjerne beholde den positiviteten som er i klubben, sier Helland.

Nåværende leder Stig Harry Christiansen kom tilbake forrige sesong og har aldri lagt skjul på at han har snakket godt sammen med FK-leder Rune Bertelsen.

Da RA snakket med Christiansen om veien videre før jul hadde han ikke bestemt seg for om han ønsket gjenvalg og at det selvsagt handlet om en totalpakke.

Så tyder mye på at det er en pakke som fort kan være løsbar om de rette folkene er med rundt ham.

Christiansen har ikke svart på RAs henvendelse tirsdag.






Mer fra Dagsavisen