Skeid fikk juling av Stabæk: – Det var som ventet

(Skeid - Stabæk 1-15). Bandytopplaget Stabæk kjørte over Skeid i samtlige 90 minutter på Voldsløkka. Målene rant inn bak Morten Iversen, og Stabæk ga seg ikke før det sto 15-1. Men Skeid scoret!

VOLDSLØKKA (Dagsavisen): For der Skeid på fredag spilt 3–3 i en kamp som hadde alt mot Stabæk-nabo Høvik, hadde de ikke sjans mot Stabæk mandag kveld. Uten to av de beste spillerne på laget i Truls Skrettingland (syk) og keeper Casper Kamfjord (rødt kort mot Høvik) ble det fryktelig tøft for Skeid.

Dette var første gang Stabæk gjestet Voldsløkka for å møte Skeid siden 1990-tallet!

Selv om det stort sett ble angrepet mot ett mål (eller begge, siden lagene byttet side i pausen) og Stabæk var fullstendig dominerende, fikk Skeid noe å juble for etter 65 minutter da Kristian Ellstrøm hamret inn en corner. Utenom det fikk Morten Iversen i Skeid-buret nok å gjøre.

Mange redninger, mange baklengs

– Det var som ventet. Vi vet jo at de er veldig gode, og når vi i tillegg mangler et par spillere, blir det tungt. Jeg skulle vi ønske vi kunne vært litt bedre defensivt i den andre omgangen, men alt i alt var det greit, sier Iversen.

– Meget bra stått, utroper Stabæk-keeper Sindre Beckmann i gangen mens Dagsavisen intervjuer Iversen.

– Jo takk, men det ble mye å gjøre, svarer Iversen.

– Ja, for du redda en god del mål i dag og?

– Ja, det blir jo en del redninger i de kampene her. Da får man mange skudd på seg. Det er jo det som er litt gøy for en keeper – når man først slipper inn en del mål, så får man jo reddet mye og, sier han.

Skeid står nå med ett poeng etter tre kamper. På onsdag kommer Oslo-rival Ullevål til Voldsløkka.

– Den kampen blir veldig viktig. Skal vi overleve i Eliteserien må vi plukke poeng i de kampene der. Ullevål er et av de lagene, sier Iversen.

Rant inn med mål

Seks minutter var spilt da Stabæk tok ledelsen. Bjørn Buskqvist skjøt på en corner, men skuddet ble stoppet på streken. Nikolai Jensen pirket ballen inn på returen til 1–0.

Skeid hadde så to bra muligheter like etter målet til Stabæk, men verken skuddet fra kloss hold fra Jan Daniel Skrettingland eller cornerforsøket fra Peder Sandell like etter traff nettmaskene.

Litt halvveis mot spillets gang fikk Stabæk straffe da Gaute Husa ble utvist etter en beintakling på Sofus Halle-Jensen. Jensen satte ballen trygt i mål til sitt andre for kvelden.

Tidlig hattrick

Hattricket for Jensen sin del var fullbyrdet etter halvspilt 1. omgang da han la ballen mellom beina på Skeid-keeper Morten Iversen. Fem minutter senere var det Jensen som sto bak Stabæks neste mål. Han fant Magnus Høgevold, som kom alene med keeper. Sekunder senere lå ballen mellom beina på Iversen.

32 minutter var unnagjort da det var helt utrolig at ikke kaptein Skrettingland gjorde mål. Han kom helt alene med tidligere Skeid-keeper Sindre Beckmann, men keeperen reddet mesterlig. Og da skjedde det som «måtte» skje – Stabæk kontret og satte inn 5–0 da Buskqvist nærmest hælflikket inn – med bandykølla – ballen i mål.

Minuttet etter sto det 6–0 da Magnus Høgevold gjorde mål, før Jonathan Saraby satte inn 7–0 etter 39 minutter fra én meters hold.

Skrettingland fikk en gigantisk mulighet like før pause da han fikk skyte upresset fra fire-fem meter, men også det skuddet ble stoppet av Beckmann. Dermed sto det 7–0 til pause.

Bedre Skeid-omgang, men …

Den andre omgangen var bare fire minutter gammel da Høgevold ble meid ned i Skeid-boksen av Martin Sandell. Stabæk fikk straffe og Jensen var – som han alltid er – klinisk fra straffemerket. 8-0!

Tre minutter senere var Jensen på farta igjen. Stabæks nummer 9 ga til Buskqvist, som slapp tilbake til Jensen. Han dro seg ned til linja og fant Buskqvist, som sentret ballen i mål fra i underkant av én meter til 9–0.

Skeid fikk noe å juble for etter 65 minutter da Ellstrøm scoret på corner, og det gikk hele sju minutter før Stabæk scoret igjen. Det gjorde Sofus Halle-Jensen da han stjal ballen fra Martin Sandell og klinket den i mål fra to-tre meter til 10–1.

11–1 var det Andreas Killingstad som sto for, før Jørgen Akeren banket ballen kontant i mål fra en corner åtte minutter før full tid. Buskqvist la ballen lekkert i krysset til 13–1 minuttet etter. Killingstad scoret sitt andre på åtte minutter da han fikk pasning fra Jensen tre minutter før slutt.

Jensen avsluttet sin spinnville kveld med en siste målgivende – totalt fire mål og fire assists – til Henrik Berg Remo. Dermed hadde hele åtte Stabæk-spillere notert seg for scoring.

Eliteserien bandy mandag, 3. runde:

Skeid – Stabæk 1-15.

Spilt søndag: Høvik – Drammen 7-2, Ready – Mjøndalen 11-0, Solberg – Ullern 3-4, Ullevål – Sarpsborg 3-1.