Nyheter

Boris sliter med å forklare hvorfor han ikke brukte maske

I et intervju med CNN sliter Boris Johnson med å forklare hvorfor han ikke brukte maske, da han satt ved siden av 95 år gamle David Attenborough på FNs klimatoppmøte i Glasgow.

Boris Johnson skapte debatt da han ble fotografert uten ansiktsmaske, mellom FNs generalsekretær Antonio Guterres, og programleder og klimaforkjemper David Attenborough.

Allerede første dag av toppmøtet utløste Boris Johnson debatt da han ble avbildet uten maske, sittende ved siden av programleder og miljøforkjemper David Attenborough (95). Bilder viser at han var alene om å sitte uten maske blant flere andre.

– Jeg har brukt maske når jeg er i trange rom, med folk jeg vanligvis ikke snakker med. Det er opp til enhver å vurdere om de er i rimelig avstand til andre, svarte Johson til CNN, da han ble konfrontert med mangelen på maske.

Johnson forsvarte og regjeringens covid-19-håndtering, og sa at han ikke har planer om innføring av ytterligere tiltak i landet, til tross for økning i smitte og dødsfall i Storbritannia.

– For øyeblikket ser vi ingen grunn til å avvike fra planen vi har, sa Johnson til CNN.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen