trikkeligaen

Romkameratene skaffet Vålerenga nytt cupgull: – Hun er min beste venninne

Marie Dølvik Markussen og Dejana Stefanovic bor sammen og henger sammen. Derfor måtte Stefanovic også score da Markussen allerede hadde gitt Vålerenga ledelsen, slik at samboerparet kan sette hver sin pokal på hylla.

(ULLEVAAL STADION) Dagsavisen: I den nyeste episode av Trikkeligaen, Dagsavisens podkast om Oslo-fotball, fortalte Marie Dølvik Markussen om samboerskapet med lagvenninne Dejana Stefanovic. Venninnene henger mye sammen, og er hverandres beste venninner. Nå kan de innrede hjemmet med hver sin kongepokal, etter at de avgjorde cupfinalen med hvert sitt mål.

– Det er jo helt strålende. Hun er min beste venninne. Jeg er så glad å ha henne i mitt liv, og vi henger sammen hele tiden. Så det at vi kunne avgjøre denne cupfinalen sammen er nesten bedre enn jeg kunne drømt om, sier Stefanovic etter cupfinalen til Dagsavisen.

– Hadde en god følelse før kamp

Stefanovic mener selv at hun er veldig streng og har et temperament som hun ofte ikke viser frem i Norge, og Dølvik Markussen sier at hun aldri har sett det temperamentet på hjemmebane. Samboerne løfter hverandre fram, og har vært viktig i kantspillerens skadeproblemer det siste året.

– Det blir veldig gøy å komme hjem nå og få med seg en kongepokal til som vi kan legge til i samlingen. Det at jeg og Dejana fikk avgjort denne cupfinalen sammen er veldig artig, sier Dølvik Markussen.

Vålerengas Dejana Stefanovic og Marie Dølvik Markussen jubler etter cupgullet under NM-finalen i fotball for kvinner mellom Sandviken og Vålerenga på Ullevaal Stadion.

Fram til hun måtte gå av banen var hun banens beste spiller, og viste igjen hva Vålerenga har savnet med hennes gjentatte skadeproblemer i det siste. Spesielt i den første omgangen, da Vålerenga var veldig flinke til å utnytte rommene som kom.

– Jeg hadde en veldig god følelse før kampen, og føler at jeg har et høyt toppnivå inne. Så lenge jeg holder meg skadefri og holder på gleden med å spille fotball, føler jeg at jeg kan levere på dette nivået i hver kamp. Nå håper jeg å holde meg skadefri og bygge på det her og bli enda bedre neste sesong, sier Dølvik Markussen.

NB! Etter kampen ble det klart at Dølvik Markussen skal videre til Australia etter sesongen.

Skryter av trenerens plan

I fjor scoret hun på et fenomenalt langskudd i krysset, og i dag satte hun ballen rundt keeper etter kvarteret spilt. Det var i en periode av kampen der Vålerenga virkelig var gode, og tok Sandviken på senga med høyt press. Det var også planen, ifølge trener Jack Majgard Jensen.

– Når vi har muligheten til å forberede oss til en enkelt kamp, og har like muligheter til å forberede oss som motstanderen, mener jeg fortsatt at vi er Norges beste lag. Det viser både i kampen mot Rosenborg der vi vinner 4-0, og i dagens kamp der vi er klart best mot Sandviken i starten. Da er planen vår å stå høyt på dem, og stresse dem, og det tar dem på senga, sier VIF-treneren og fortsetter:

– De trodde nok ikke vi skulle presse dem så høyt, og taklet ikke det. Vi stjeler ballen gang på gang, og med de raske spillerne vi har på topp klarer vi å straffe dem. De er veldig gode defensivt, men jeg mener vi er klart bedre enn dem offensivt. Det viser vi også i dag, sier Jensen.

Han får mye skryt for kampplanen, både av Stefanovic og Dølvik Markussen.

– Siden vi kom til klubben har vi blitt mye bedre på det taktiske, og det skal Jack ha mye av æren for. Vi har trent veldig godt inn mot denne kampen, og hadde en veldig god plan. Han sa til oss at så lenge vi holdt dem ute av vår egen boks, så kom det til å gå greit, og det gjorde det, sier en smørblid serber.

Vålerengas trener Jack Majgaard Jensen får masse skryt for sin kampplan av matchvinnerne Marie Dølvik Markussen og Dejana Stefanovic.

Stolt over mentaliteten

De siste ti minuttene kunne det imidlertid ha glippet for Vålerenga, da Sandviken både bommet på straffe og bergenserne hadde i tillegg flere enorme muligheter til å utligne. Det stresset imidlertid ikke Stefanovic, som var sikker på seier.

– Det høres kanskje litt merkelig ut, men jeg følte meg egentlig veldig rolig. Også da hun bommet på straffen, da jeg bare hadde følelsen av at dette er vår dag. Da hun bommet visste jeg at vi kom til å vinne, og det gjorde vi. Nå har vi gjort denne turneringen til vår turnering, og det er bare en helt fantastisk følelse å vinne igjen, sier Stefanovic.

Majgaard Jensen er naturlig nok også strålende fornøyd med cupgull nummer to, men mer enn seieren er han glad for prestasjonen og den vinnerviljen laget la for dagen.

– Vi gjør en god første omgang, holder planen bra, og gjør mål tidlig. Da viser vi at vi kan spille god fotball, også blir vi nok litt nervøse da Sandviken får et tidlig mål i den andre omgangen. Det at vi kriger inn denne seieren gjør meg veldig stolt, og det å se at vi har den mentaliteten og innstillingen i bunn er jeg veldig glad for å se. Det er den som gjør at vi vinner i dag, sier Majgaard Jensen.

Vålerenga med kongepokalen etter finaleseieren mot Sandviken søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen