Sport

Høybråten tapte med 101 (!) poeng

Høybråten var sjanseløse mot Firi-ligaens beste lag i Ulriken lørdag. Oslo-laget tapte hele 27-128!

Ulriken tok føringen og gikk opp i 3-0 etter en tidlig trepoenger fra Stine Hoff Austgulen, før Høybråtens kaptein Sigrid Davidsen reduserte til 2-3 etter 25 sekunder. Men derfra og ut handlet alt om bergenslaget. Det sto 30-9 etter den første perioden og 69-13 til pause.

Høybråten klarte ikke å heve seg etter pause og tapte den tredje perioden 34-6 og den siste 25-8. Dermed ble det et tap på hele 101 poeng.

- Det var kjedelig å tape med så høye tall. Det var tøft, veldig tøft. De er et gjennomført lag, har god kjemi, leser hverandre og trent lenge sammen. De har bra skuddprosent og var mye, mye bedre enn oss, sier Frida Liholm Strøm.

Kaptein Sigrid Davidsen og Strøm noterte seg begge for seks poeng, og ble med det Høybråtens toppscorere. Stine Hoff Austgulen ble toppscorer i kampen med 27 poeng.

Har de tapt med mer?

Dagsavisen har bladd i Høybråtens resultater de siste årene og finner hvert fall ingen større tap for Oslo-laget de siste åtte årene. De har tapt med 99 poeng mot Ulriken to ganger, men ikke mer enn 100 poeng.

Smått utrolig, men sant: da lagene møttes 28. november i fjor ble stillingen 127-28 til Ulriken, mens det nå ble 128-27!

Høybråten har alltid slitt stort med Ulriken – sist lagene møttes (januar i år) vant bergenslaget 123-39, mens de vant 132-38 i februar 2020. Likevel står stortapene i sterk kontrast til oppgjørene i januar 2019 og de fire møtene i 2019, selv om også de endte i tap:

61-67, 54-71, 54-59, 51-67 og 42-88.

- Inspirerende

- Ulriken er inspirerende å se på, for de er så gode. Vi vet hva slags lag de er, så vi jobber med å finne løsninger med hva vi kan gjøre underveis i en kamp, men det er vanskelig fordi de er så gode, sier Liholm Strøm.

- Vi må ikke senke hodet etter en sånn kamp, men holde det hevet. Vi må prøve å ta læring fra det, selv om det kan være tungt. Det er vanskelig å holde hodet oppe, innrømmer hun.

Om egen prestasjon sier hun at hun gjerne skulle scoret flere poeng enn seks.

- Det var ikke veldig bra, men jeg tør mer enn det jeg har gjort tidligere sesonger, og det er jeg fornøyd med. Målet er å være enda mer dominerende under kurven.

Nå venter en meget tøff bortekamp mot Bærum neste søndag.

- De er et lag som har mange nye spillere, men vi kjenner til hvordan de spiller. Vi må matche opp med intensiteten deres. Vi har et nytt og ungt lag, så vi jobbe med å utvikle kjemien.

Fasit etter tre kamper er tre tap – 46-48 for Bergen Elite, 54-77 for Tromsø og nå 27-128 for Ulriken.

- Vi har ikke mistet motet, selv om det ikke har startet så veldig bra. Vi spiller til tider bra til å være et såpass nytt lag, selv om vi har tapt alle kampene. Men det er ikke noe gøy å tape kamper. Det er dritkjipt. Det er en motivasjon også, sier Holm.

Kampfakta

Firi-ligaen

Høybråten-Ulriken 27-128 (9-30, 4-39, 6-34, 8-25)

Toppscorere Høybråten: Frida Liholm Strøm og Sigrid Davidsen med 6 poeng hver.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen