Nyheter

Slik kan Støres regjering bli ifølge ulike medier

Torsdag presenterer Ap-leder Jonas Gahr Støre sin regjering. Både Ap og Sp understreker at ingenting er klart før alt er klart. Slik spekulerer ulike medier om hvem som blir statsråder:

Oslo 20211013. 
Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre møter pressen etter at Aps stortingsgruppe har godkjent den nye regjeringsplattformen i et gruppemøte onsdag formiddag.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Etter at Arbeiderpartiets stortingsgruppe onsdag formiddag hadde godkjent regjeringsplattformen, sa partiets leder Jonas Gahr Støre også at regjeringskabalen er veldig nær å gå opp.

– Jeg er veldig nær nå, sa den påtroppende statsministeren på spørsmål om han har ringt alle sine statsråder, inkludert de fra Senterpartiet, sa Støre.

En av dem som ikke blir med i regjeringen, er Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Det bekrefter han selv til Avisa Oslo.

– Jonas og jeg snakket gjennom valgkampen at det var viktig at jeg var i Oslo. Landets hovedstad er viktig for Arbeiderpartiet, skriver Johansen i en tekstmelding til avisa.

På vei inn til Hurdalsjøen Hotell onsdag formiddag sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier at deres regjeringskabal er klar. På spørsmål om ministerpostene er fordelt, svarer han:

– Det er fordelt, så nå er alt på plass og meldes inn i tur og orden, sier Vedum, og legger til at det er kongen som først får vite akkurat hvordan denne kabalen blir.

– Jeg har respekt for de spillereglene vi har, sier Vedum.

Det som er klart er at hverken Geir Pollestad eller Sigbjørn Gjelsvik blir statsråd. På Sps gruppemøte onsdag formiddag ble det valgt en ny parlamentarisk ledelse, og der sitter Pollestad som nestleder og Gjelsvik som vararepresentant. Ingen av de som skal være i den parlamentariske ledelsen, blir å se i regjeringsapparatet.

Fra før var det kjent at Marit Arnstad blir parlamentarisk leder i Sp. Gruppestyret for øvrig består av Heidi Greni, Willfred Nordlund og Gro-Anita Mykjåland.

Når det gjelder statsråder, er ingenting bekreftet, men forskjellige medier har kommet med følgende spekulasjoner rundt hvordan Ap-Sp-regjeringen blir:

 • Dagbladet melder å ha fått bekreftet fra sentralt hold at Ap får elleve statsråder, mens Senterpartiet får åtte. Én statsrådspost slankes bort – ifølge avisen er det distrikt- og digitaliseringsministeren.
 • Dagens Næringsliv, VG og Aftenposten erfarer alle at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum blir finansminister.
 • DN, NRK og flere medier har kilder på at Anniken Huitfeldt (Ap) blir utenriksminister.
 • Ap-nestleder Hadia Tajik blir arbeids-, sosial og integreringsminister, ifølge kilder DN og NRK har snakket med.
 • Tonje Brenna (Ap) blir kunnskapsminister, ifølge DN. NRK melder at flere kilder nevner henne, men NRK har ikke fått dette bekreftet.
 • Ifølge DN blir Anette Trettebergstuen (Ap) kulturminister, mens Espen Barth Eide (Ap) blir miljø- og klimaminister. NRK mener og å vite at Barth Eide skal inn i regjering, men har ikke fått bekreftet hvilket departement.
 • Bergens tidligere ordfører, Marte Mjøs Persen (Ap), blir ny olje- og energiminister, opplyser kilder til Dagbladet.
 • Ifølge VGs opplysninger blir Ingvild Kjerkol (Ap) helseminister.
 • Dagbladet og NRK erfarer at Ap-nestleder Bjørnar Skjæran blir fiskeriminister.
 • Både VG og NRK melder at gründeren og forretningsmannen Jan Christian Vestre (Ap) blir næringsminister i den nye regjeringen.
 • Sps 2. nestleder Anne Beate Tvinnereim (Sp) blir bistandsminister, ifølge Aftenposten.
 • Samme avis skriver at Bjørn Arild Gram (Sp), styreleder i KS, blir kommunalminister. Det har også NRK kilder på.
 • Aftenposten skriver at 1. nestleder Ola Borten Moe (Sp) blir forsknings- og høyere utdanningsminister. Det har tidligere vært spekulert i at han ville bli forsvarsminister.
 • Sps Emilie Mehl skal også bli statsråd, ifølge Aftenposten, Dagbladet og NRKs kilder, men det er ikke bekreftet hvilken post.
 • Odd Roger Enoksen (Sp) er på vei tilbake i politikken og regjeringen, ifølge High North News og Bladet Vesterålen, og ifølge VG blir han forsvarsminister.
 • TV 2 melder at Jon-Ivar Nygård (Sp) blir samferdselsminister i den nye regjeringen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen