Handball

Loste Sola enkelt til kvartfinalen

Fra å nesten ikke spille har Frøydis Seierstad Wiik (22) vokst enormt i rollen som spillefordeler hos Sola da Kristiane Knutsen ble skadet. Onsdag styrte hun laget enda et steg nærmere en ny NM-finale da Fjellhammer ble knust 34-17 i første kamp med fullt publikum etter pandemien.

Sola, og den unge playmakeren, gikk ut i hundre og avgjorde i realiteten åttendedelsfinalen mot motstanderen fra nivå på ti minutter. Da ledet hjemmelaget 7–1. Det hele var helt etter oppskriften.

– Vi fikk en veldig god start, slår Seierstad Wiik fast til RA.

Trener Steffen Stegavik valgte konsekvent å ta ut keeper Amalie Frøland, som var meget god, når de angrep i starten. Det trekket var ikke Fjellhammer i nærheten av å stå imot.

– Vi må øve oss på å spille sju mot seks. Da var dette en god anledning, sier Wiik.

Sparte Herrem

Selv om ikke alle fasene av kampen var like gode hadde Sola full kontroll. Såpass dominerende var hjemmelaget at Stegavik kunne koste på se å hvile nøkkelspillere som Camilla Herrem og førstekeeper Tonje Haug Lerstad fullstendig. To debutanter fikk også slippe til i Hanna Stokke Holmboe og Emilie Kindervaag. Begge kvitterte med scoringer.

– Vi hadde satt oss noen delmål før kampen. Noen nådde vi, men andre ikke, sier Seierstad Wiik.

Steffen Stegavik var også meget godt fornøyd med den sterke starten.

– Godt å se at vi ikke datt ned på deres nivå – selv om vi rotet litt i noen perioder. Dette er noe å jobbe med. Når vi får gode starter i eliteserien må vi holde på initiativet.

Hanna Stokke Holmboe

At ikke publikum, som besto av veldig mange håndballspillende barn og ungdommer, fikk se dronningen selv i Camilla Herrem fikk så være.

– Vi slapp til to debutanter. I forrige cupkamp fikk tre prøve seg. Det gror godt i Sola og det er viktig å vise disse spillerne at de kan få mulighetene.

Muligheten er også grunnen til at Frøydis Seierstad Wiik har tatt så store steg. Hun debuterte for A-laget i Åsenhallen vinteren før pandemien satt inn. Nå har hun nådd et nivå hvor hun virkelig har markert seg på toppnivå. Selv om treneren peker på at hun fortsatt kan forbedre det meste er hun også godt fornøyd med tingenes tilstand selv.

– Jeg syns det går ganske bra og har fått en fin flyt i spillet. Nå er dette tredje sesongen i Sola og det er jo spilletid man vil ha, sier den tidligere Hinna-spilleren.

Endelig kamp uten restriksjoner

Hun gledet seg også over å spille kamp med mye lyd igjen. Det ble det ikke mye av før pandemien.

– Jeg fikk et par kamper med mye publikum på tribunen kun. Dette var kjekt! God stemning!

Trener Stegavik, som i fjor benyttet nyopererte Kristiane Knutsen som spillefordeler, mener det er en grunn for at Seierstad Wiik har tatt så store steg.

– Hun har tatt steg med ansvar. Det er noe helt annet å spille hele kampene enn å komme inn kald med fem minutter igjen.

Frøydis Seierstad Wiik

Trønderen, som selv kjenner rollen god som aktiv, gleder seg også over at Angunn Gudmestad er i ferd med å ta stegene. Det gir helt andre muligheter for rotasjon på backplass. Forsvarssjef Martha Barka er nå også for alvor på vei tilbake etter ryggskaden og spilte mye i cupoppgjøret mot Fjellhammer. Det passer godt – for etter Follo søndag og landslagspause er det europacup og Krasnodar i vente. Da må Sola virkelig toppe formen.

– Men den kampen tenker jeg ikke på før etter Follo, sier Stegavik.

Vinner de også den står laget med seks strake seirer i serien og kvartfinaleplass i NM.

---

FAKTA:

Håndball, åttendedelsfinale NM-kvinner

Sola-Fjellhammer 34–17 (16–5)

Åsenhallen, 587 tilskuere

Sola: Amalie Frøland, Tonje Haug Lerstad – Guro Berland Husebø 3, Emilie Kindervaag 2 (1), Angunn Gudmestad, Kaja Horst Haugseng 1, Frøydis Seierstad Wiik 4, Hanna Stokke Holmboe 2, Maja Magnussen 3, Live Rushfeldt Deila 2, Karoline Jensen 1, Kristina Sirum Novak 7, Martha Barka 1, Pia Tomine Gundersen Furu 5, Hege Holgersen Danielsen 3, Camilla Herrem.

Toppscorer Fjellhammer: Martha Garsjø 5.

Utvisninger: Sola ingen. Fjellhammer 1x2 min.

Dommere: Sondre Næss Hopstad og Camilla Marie Lervik Olsen.

---






Mer fra Dagsavisen