Lokalfotball

Resignasjonens sukk fra Vuk

Etter det elleville sjansesløseriet til Vuk Fajfrik og de andre anser trener Bjørnar Holmvik Vidar for å være ute av opprykkskampen i 3. divisjon.

Stavanger — Etter en svak start på kampen våknet de rødkledde voldsomt på Lassa mellom kulingkastene mandag ettermiddag. Det var nærmest «powerplay» i 45 minutter mot Start 2 etter pause. Med seks poeng opp til serieleder Vindbjart, og en kamp til gode, var forutsetningen grei for Vidar. De måtte vinne for å holde liv i opprykksdrømmen.

Slik gikk det ikke – uten at noen som så kampen klarer helt å skjønne hvorfor. Laget hadde tre stangskudd, ble muligens snytt for et par straffespark og fikk nok et mål feilaktig annullert. På toppen av det hele misbrukte de et straffespark med retur på åpent mål.

Den siste situasjonen var for øvrig en miss i kategorien YouTube-format fra midtspiss Vuk Fajfrik etter 84 minutter. Selve straffen reddet keeper, men returen presterte den storvokste toppscoreren å sette i tverrligger på åpent mål fra kun et par meters hold.

Etter kampen var den tidligere målmaskinen til Rommen, Skeid og Fjellhammer så forbannet at han ikke ville snakke med RA og vandret rett i garderoben.

Trener Bjørnar Holmvik innrømmer at de selvsagt skulle scoret på straffen og vunnet.

– Samtidig er det ikke akkurat jevnt i området like foran mål der, sier han – og unnskylder Fajfrik.

Tror toget er gått

Vidar-treneren erkjenner at de skulle scoret på alle mulighetene og har seg selv å takke. Han kaller samtidig en spade for en spade.

– Dette var «game, set and match» for oss i forhold til å rykke opp. Det er fem poeng opp. Vi skal møte alle topplagene, men det er langt. Dette var en cupfinale som måtte vinnes for å få noen flere cupfinaler.

Mats Gramstad

Mye av frustrasjonen etter kampen, både hos spillere og trener Holmvik, ble også rettet mot dømmingen. Holmvik mener på generelt grunnlag at nivået jevnt over har vært alt for svakt i 3. divisjon denne sesongen. På mandag var det spesielt situasjonen etter 74 minutter, da alle trodde Vidar tok ledelsen på en stuss fra Vegard Eltervåg, som satte sinnene i kok. Vuk Fajfrik sto på bak Start 2-keeper Sondre Solås, men virket ikke å være del av spillet. Likevel ble målet annullert for offside.

– Det er litt flaut å stadig skylde på dommere når det går galt for oss, men vi bruker fryktelig mye energi og tid på dette, sier Holmvik – som mener noe bør gjøres med nivået.

Oppgitt Gramstad

En annen som var svært oppgitt etter kampen var Vidars Mats Gramstad.

– Det var ekstremt frustrerende å ikke vinne denne kampen. Samtidig har vi bare oss selv å takke. Vi må score på alle sjansene våre.

Selv hadde han en enorm tidlig i andre omgang. Dessverre gikk skuddet i metallet og ut fra kloss hold.

– Er det bare å gi opp opprykk nå?

– Vi gjorde det i alle fall svært vanskelig for oss selv med å avgi poeng her. Fem poeng er mye med halv serie og så få kamper. Hver eneste kamp er cupfinale. Vi har kanskje et ørlite håp om vi vinner neste kamp, sier Gramstad.

Da møter Vidar serieleder Vindbjart på Lassa.

Det ble også spilt en kamp til i 3. divisjon avdeling 3 mandag. Viking 2 slo nabo Hinna med 3-2 på SR-Bank Arena. Målene til Viking ble scoret av Heine Åsen Larsen, Mai Traore og Thomas Eiriksson. For Hinna scoret veteranen Fredrik Fossmark og Berge Ohm. Vikings vinnermål kom på overtid i kampen.