Nyheter

Assisterende kirkeverge i Oslo har sagt opp

Ann-Magrit Austenå, assisterende kirkeverge i Oslo, sier opp jobben, bekrefter hun til Vårt Land.

Det kan jeg bekrefte, sier avtroppende assisterende kirkeverge i Oslo, Ann-Magrit Austenå til Vårt Land.

– Jeg skulle fryktelig gjerne fortsatt, men så lenge jeg ikke har tillit fra fellesrådslederen ble det umulig for meg å fortsette, sier Austenå.

Austenå informerte ledere og kollegaer om beslutningen sin i går. Hun sier bakgrunnen for oppsigelsen er det hun opplevde som et klart signal fra den valgte ledelsen i fellesrådet, da hun ikke ble innstilt som kandidat da hun søkte på stillingen som kirkeverge i Oslo tidligere i år.

– Jeg opplevde det som en veldig ugrei prosess. Og ved å ikke innstille meg har de vurdert meg som uegnet og uønsket for jobben. Fellesrådslederen har gitt klart uttrykk for sitt syn, og et flertall i hovedkomiteen har gått med på det.

Bare én ble innstilt

I sommer ble stillingen som kirkeverge i Oslo lyst ut etter at det ble klart at Robert Wright går av med pensjon i løpet av året. Assisterende kirkeverge Ann-Magrit Austenå var en av søkerne. Kun én person ble innstilt, og vedkommende var unntatt offentlighet.

Flere ansatte i Den norske kirke i Oslo var overrasket over at Austenå ikke ble tilbudt jobben som ny kirkeverge i hovedstaden, og ikke engang innstilt.

Søkeren som fikk tilbudet takket nei, og stillingen ble lyst ut på nytt. Komiteen begrunnet den nye utlysningen med at de ønsket et bredere søkergrunnlag.

Uaktuelt å søke på nytt

Etter at komiteen gikk for å utlyse stillingen på nytt, sa Austenå til Vårt Land at det var uaktuelt for henne å søke på jobben igjen:

– Jeg opplever at jeg har fått en klar melding fra hovedkomiteen. Derfor er det helt uaktuelt for meg å søke igjen.

Nå har hun altså sagt opp jobben som assisterende kirkeverge.

I går ble listen over søkere etter andregangsutlysningen offentliggjort.

Forrige uke skrev Vårt Land at medlemmene av Kirkelig fellesråd i Oslo (KFiO) ble kalt til et ekstramøte på grunn av bekymring for prosessen rundt ansettelsen av hovedstadens nye kirkeverge, som ennå ikke er i havn.

– Vi er flere som er kritiske til prosessen, slik den har vært så langt. Jeg opplever at det har vært lite informasjon og manglende åpenhet, sa Oddrun Remvik, fellesrådsmedlem og leder for menighetsrådet i Paulus og Sofienberg til Vårt Land i forkant av møtet.

---

Ny kirkeverge i Oslo

  • I mars 2021 ble det kjent at nåværende kirkeverge i Oslo, Robert Wright, går av med pensjon i løpet av året.
  • I juni ble søkerlista klar, og det sto ni navn på lista.
  • Én person ble innstilt til jobben, men vedkommende takket nei.
  • I august kom nyheten om at stillingen lyses ut på nytt.
  • Torsdag forrige uke samlet KFiO seg til et møte for å bli orientert om situasjonen.
  • Onsdag ble det offentlig at elleve personer har søkt kirkevergestillingen i utlysningsrunde to.

---


Mer fra Dagsavisen