Nyheter

Hyllet Erna for innsatsen

Statsminister Erna Solberg erkjente nederlaget, og fikk stående applaus.

– Høyres arbeidsøkt i regjering er over for denne gang. Jeg er utrolig stolt over det vi har fått til, sa statsminister Erna Solberg til Høyres valgvake, som tok i mot henne som en rockestjerne med ellevill jubel og viftende Høyre-flagg. Hun gratulerte Jonas Gahr Støre med seieren, takket de andre borgerlige partiene for samarbeidet, og la til:

– I 2025 er vi alle tilbake!

Takket alle

– Erna, Erna, stjerna, stjerna! ropte salen, og reiste seg og hyllet sin partileder gjennom 17 år. Hun takket dem alle for god innsats i valgkampen, som altså likevel endte med tap av regjeringsmakt. Solberg oppsummerte de åtte regjeringsårene slik:

– Jeg er veldig fornøyd med det vi har oppnådd. Men vi har også støtt på store utfordringer på vår vakt. Oljeprisfallet, migrantkrisen, koronapandemien. Men alt dette har styrket oss og Norge i møte med nye kriser, sa Solberg.

Nyeste fra Dagsavisen.no: