Valget 2021

KrF-politiker om pride: – I KrF har vi definitivt to syn

Stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, Tore Storehaug, mener partiet er todelt når det gjelder å delta i prideparaden. Selv velger han å stå over.

Hør tiende og siste episode av Dagsavisens nye podkast her!

– I KrF har vi definitivt to syn. Vi har noen som tenker at pride er en kjempefin feiring og en viktig markering å støtte, jeg har selv mange venner i KrF som går i parade. Også har vi de andre, som ikke egentlig er uenig i budskapet, men som ikke er med på hele pakka som følger rundt pride.

Det sier stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti (KrF), Tore Storehaug til Dagsavisen. Han er gjest i episode ti av Dagsavisens politikkpodkast «Men hva mener du?».

Selv deltar Storehaug ikke i pride. Med «hele pakka» viser Storehaug til aktøren som arrangerer pride, organisasjonen Fri.

– Vi er enig med dem i noen ting, men at de ønsker å oppheve sexkjøpsloven og åpne for surrogati, er politiske saker vi er veldig uenige med dem i, sier han.

Hør også episode ni av «Men hva mener du?», med Guri Melby, kunnskapsminister og partileder for Venstre, som gjest her:

Går ikke i tog

Storehaug sier at noen mener at det ikke er mulig å skille arrangementet fra arrangøren, og synes derfor at det ikke er ikke greit å delta, men han understreker at det er rom for begge deler i partiet.

– Kunne dere gått hvis Fri ikke arrangerte?

– Sannsynligvis ville det gjort det lettere for flere å delta, men personlig går jeg ikke i tog for alle sakene jeg er enig i. Jeg er for eksempel imot forfølgelse av religiøse minoriteter, men jeg har aldri gått i parade for det, svarer Storehaug.

I episoden svarer han også på spørsmål som: Hvordan er det å være et lite parti i regjering, hvor mye makt har man? Hva har egentlig religion med politikk å gjøre? Hva er deres tanker om abort, og hvordan har det vært å ta imot responsen på deres abortpolitikk?

Dagsavisens nye podkast

Synes du politikk er vanskelig? I Dagsavisens podkast «Men hva mener du?» møter journalist Thale Engelsen partiledere og stortingsrepresentanter fra de store norske partiene for å gjøre stortingsvalget litt lettere å forstå seg på.

Dette er den siste episoden i denne podkastserien. Episodene vil fortsette å ligge ute på alle podkastplattformer og kan lyttes til også etter valget.

Det har kommet nye episode hver mandag og onsdag fram mot valget. Episodene har blitt sluppet i samme rekkefølge som partienes oppslutning på gjennomsnittsmålingene fra juli fra nettstedet poll of polls.

Få en oversikt over alle Dagsavisens podkaster her.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen