Nyheter

Airbnb tilbyr gratis bosted for 20.000 afghanske flyktninger

– Vi har ingen tid å miste, skriver sjefen for nettgiganten på Twitter.

(FILES) In this file photo illustration taken on August 29, 2018 in Paris on August 29, 2018, a toy umbella and a figurine on coins sre seen next to the logo of  rental website Airbnb. - Airbnb has suffered a humiliating election defeat in Jersey City, which voted overwhelmingly to clamp down on the home sharing company's activities in the New York City suburb. Around 70 percent of the 270,000 residents in Jersey City, New Jersey -- which is separated from Manhattan by the Hudson River -- voted in favor of severe restrictions on locations that offer short-term stays, according to results released on November 6, 2019. (Photo by JOEL SAGET / AFP)

Airbnb planlegger å tilby bosted til 20.000 afghanske flyktninger. det annonserte sjefen for selskapet, Brian Chesky på Twitter tirsdag. Selskapet tar regningen selv. Flyktningene vil bo på eiendommer som er lagt ut på nettsiden, det skriver CNBC.

Selskapet vil samarbeide med Airbnb-verter som ønsker å tilby flyktningene bolig gratis, eller til rabatert pris, hvor selskapet tar resten av regningen.

– Selv om vi skal betale for oppholdene, kunne vi ikke gjort dette uten sjenerøsiteten til vertene våre, skriver Chesky.

Chesky kaller krisen i Afghanistan for en av de største humanitære krisene i vår tid.

– Jeg håper at dette inspirerer andre til å gjøre det samme. Vi har ingen tid å miste, skriver han på Twitter.

Chesky oppfordret Airbnb-verter til å ta kontakt med ham hvis de vil være vert for en flyktningfamilie og lovet å koble dem til de riktige personene i selskapet.

– Hvis du er villig til å være vert for en flyktningfamilie, ta kontakt, så kontakter jeg deg med de riktige menneskene her for å få det til.

Selskapet har ikke bekreftet hvor, eller hvor lenge, det vil huse flyktninger, og kaller det en situasjonen i “rask i utvikling”. I stedet vil det “samarbeide med gjenbosettingsbyråer og partnere”, skriver The Guardian.

Hold deg oppdatert. Få daglige nyhetsbrev her.