Viking

Tidligere Viking-spiller tror karrieren er over

Nylig terminerte Jefferson de Souza (25) sin kontrakt med EIK og ble registrert som Brodd-spiller igjen. Samtidig truer en lei skade fotballkarrieren.

Da Viking i fjor vinter valgte å ikke forlenge med De Souza slet han allerede med et tretthetsbrudd i foten. Dette ble operert, men dessverre var det ikke vellykket.

– Det ble satt inn skruer og en pinne for å få det til å gro, men disse lå for tett på huden. Det var sånn at det var vanskelig å ha på joggesko, forteller de Souza til RA.

Nok en operasjon

Så ble det besluttet å gå inn i foten på ny for å fjerne det. Da ble han en god del bedre og signerte en proffkontrakt med EIK i 2. divisjon. “Jeffy”, som i flere år herjet i lokalfotballen, skulle prøve å ta et mellomsteg i Egersund og 2. divisjon. Slik gikk det ikke. Nylig terminerte han kontrakten med Tigrene.

– Omstendighetene nå er at jeg ikke blir frisk og behøver en tredje operasjon. Å spille fotball i EIK på 60 prosent nyttet ikke. Jeg trente knapt og klarte ikke å prestere. Samtidig har jeg nylig blitt pappa til en liten gutt. Da var det også tungt å pendle fra Stavanger.

Nå skal man prøve å feste beinet til senen i et nytt inngrep ettersom det ikke gror som det skal. De Souza er likevel svært skeptisk til veien videre. Drømmen om et liv i toppfotballen er i ferd med å bli knust. Han er snart 26 år, sykemeldt ut året – og realist rundt egen situasjon.

– Jeg er ganske sikker på at jeg er ferdig på høyt nivå.

Tilbake i Brodd igjen

Han tror ikke at det er mulig å komme tilbake på et nivå som gjør ham attraktiv i den alderen han nå er.

– Dette har satt meg veldig langt tilbake.

Før de Souza kom til Viking imponerte han stor for Nest-Sotra i OBOS-ligaen. At nivået har vært der er det liten tvil om.

Spillerlisensen hans ble nylig overført til Brodd. Han kunne prøve å spille i påvente av operasjonen om han ønsket.

– Det var planen å bidra mot Hinna for å hjelpe Brodd slik situasjonen er, men det gikk ikke.

Det gikk ikke. På trening denne uken sviktet foten helt og han tråkket kraftig over.

Nå er planen å ta operasjonen for å se om han kan bli bedre, spille litt for Brodd om det går, og ta det hele derfra.






Mer fra Dagsavisen