Nyheter

Kan ikke prioritere cupen nå

Sola møter Bryne, Sandnes Ulf møter Åkra. Vi tok en prat med lagenes trenere før cuphelgen.

Sola / Sandnes — Sola tok seg videre fra den første runden, på bekostning av rivalen Madla. 1-0-seieren var naturligvis gledelig for de gule, men det har også kostet. Spissen Simen Berntsen, er ikke en del av lørdagens planlagte kamptropp. Han fikk en smell, og trener Øystein Elvestad, tar ingen sjanser.

-Det er morsomt å spille cupkamper, men det er ikke det vi vektlegger mest. Vi ønsker å være i toppen, og kjempe om opprykk. Det betyr mer enn om vi kommer til andre, tredje eller fjerde runde i cupen, sier Elvestad til RA.

Tøff debut

På lørdag kommer Bryne på besøk, til et realt gressoppgjør, på Sola stadion. Lagene møttes sist i 2019, i Postnord-ligaen. Sesongen endte med Sola-nedrykk, og i den påfølgende sesongen rykket Bryne opp. At noen spillere må hviles, trenger ikke bare å være negativt, ei heller på kort sikt. Elleve spillere skal starte kampen i gul drakt, uansett.

- Når noen ikke får bidratt betyr det at andre får muligheten til å vise seg fram. Vi har flere gode, unge spillere, som kan få sin seniordebut i denne kampen, sier treneren.

Ilddåpen kan bli en tøff affære for ungguttene. Bryne er kjent som et duellsterkt lag, og de har vært veldig effektive på dødball i sesonginnledningen i Obos-ligaen.

- Bryne er gode, og de er selvfølgelig favoritter. Vi har ikke i nærheten av like mye kamptrening som dem, men sånn er det bare. Vi har forberedt oss godt, og vi nærmer oss klare for kamp. Vi har vektlagt hvordan vi skal forsvare oss på dødball, i det siste, slår han fast.

Treneren er klar på at guttene hans må sette de sjansene de får, da de sannsynligvis ikke får veldig mange muligheter mot laget fra Jæren.

Åkra - Sandnes Ulf

Dagen etter Sola - Bryne, spiller Sandnes Ulf sin andre cuprunde, for året. Etter sieren mot Brodd i den første runden, møter de nå Åkra, på Karmøy. Like etter at oppsettet var klart, hadde ikke Ulfs midlertidige hovedtrener, Bojan Zajic, så mye å si om kampen.

– Jeg vet helt ærlig ikke hvem Åkra er. Jeg har respekt for alle klubber, men jeg trenger nok litt tid for å forberede denne kampen, sa Zajic.

Åkra slo ut byrivalen Vard Haugesund, etter straffesparkkonkurranse.

Fredag hadde Ulf-treneren foretatt seg noen forberedelser. Han mener de møter betydelig tøffere motstand denne gangen, enn i forrige runde.

- Det ser ut til at de har en god blanding av rutinerte og unge, sultne spillere. De ser bedre ut enn Brodd, som vi møtte sist. Likevel skal vi være klart bedre. Gjør vi jobben vår skikkelig, viner vi denne, slår treneren fast.


Mer fra Dagsavisen