Fotball

Skeid opp på 2.-plass etter ny seier

(Skeid - Fram Larvik 2-0). Hjemmelaget spilte sin første av fem kamper på 15 dager lørdag mot Fram Larvik. De fikk en drømmestart på den hektiske perioden med 2-0-seier.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Seieren var fullt fortjent etter en solid kamp av Skeid i stekende varme på Nordre Åsen. Johnny Per Buduson pirket inn 1-0 før pause, mens Marcus Melchior hamret inn 2-0 etter sidebyttet. Dermed tok Skeid sin tredje seier på rad og den femte på sju mulige.

- Det var en solid gjennomføring i form av at vi får med oss resultatet vi skal ha. Vi vinner fullt fortjent, uten å briljere. Det er vel dette vi kaller feriefotball, sier Skeid-trener Gard Holme og ler.

Skeid-trener Gard Holme, med Haakon Lunov i bakgrunnen.

Både Melchior og Buduson noterte seg for scoring og assists i lørdagens seier.

- Marcus er en veldig god fotballspiller. Nå har han begynt å levere det vi forventer av han. Han kan spille kant og sentralt, så lenge han han får litt plass i mellomrommet, så er han farlig. Johnny har scoret mål helt siden jeg kom til klubben. Han scorer mål jevnt og trutt, og det er veldig viktig for oss, sier Holme om de to spillerne.

2.-plass i PostNord-ligaen

Seieren lørdag gjør at de nå er nummer to med 15 poeng, og dermed passerer Egersunds, som røk 0-1 for Kjelsås på Grefsen. Opp til serieleder Arendal er det tre poeng, og ubeseirede Arendal har i tillegg en kamp til gode på Skeid.

- Vi var solide bakover. Vi var gode i 1. omgang og kommer til mange sjanser. Etter 2-0-målet dør det ut litt, men vi har kontroll. Også var det jo dritvarmt, sier Buduson.

Kampen var Skeids første av fem på 15 dager, før de etter Notodden borte 1. august har spillefri frem til Egersund hjemme 14. august. Et skikkelig maraton-program i tiden fremover for trener Gard Holme og co.

- Å spille kamper er jo derfor vi spiller fotball, så det blir veldig moro. Da slipper treneren å stå og skrike på trening, så kan vi heller spille kamper. Vi er godt forberedt på mange kamper. Vi har brukt store deler av troppen i det siste, noe som er viktig, sier Holme.

- Det blir jo utrolig tøft, men det er jo dette vi har gledet oss til, å spille mange kamper. Vi må være profesjonelle og nøye mellom kampene, så kommer vi til å løse det utrolig bra, sier Melchior.


Fortjent scoring

Skeid var det beste laget innledningsvis og skapte flere halvsjanser, men Fram Larvik forsvarte seg bra den første halvtimen. Så utfordret David Hickson en mot en uten sikring, før den lynhurtige kanten spilte inn til Marcus Melchior. Han så ut til å skyte inn mot mål, og på bakre stolpe dukket Buduson opp. Han fikk en lang tå på ballen og satte inn 1-0.

- Jeg prøver å legge den mot bakerste, så jeg visste at enten gikk den inn, eller så er Johnny der. Han er en målsnik, sier Melchior.

- Jeg tror han skjøt, så jeg tenkte at jeg bare skulle være der, i tilfelle han bommet eller keeperen reddet. Jeg sneik meg bak den ene stopperen, også kom ballen plutselig, sier Buduson om målet.

Målet var hans femte denne sesongen, og hans tredje målet på de siste tre kampene. Han har nå scoret i tre strake kamper.

- Det har begynt å komme seg litt nå. Det er deilig å score mål, og også deilig med assist. Det er alltid digg med målpoeng, sier en smørblid Buduson, som med sine fem mål er nummer to på toppscorerlisten, bare bak Levangers Arne Gunnes, som har sju mål.

Lekker 2-0-scoring

40 minutter var unnagjort da Skeid var farlig frempå igjen. Øystein Vestvatn kranglet seg inn i boks og fant Melchior, som fikk bra klem på skuddet fra ti meter. Forsøket gikk i blokka og ut til kast. Utenom det ble det ikke skapt all verden, og Skeid gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Den andre omgangen var tolv minutter gammel da Skeid gikk opp i 2-0, etter et bra angrep. Melchior fikk ball på 13-14 meter fra Buduson og klinket til mot mål. Endelig satt den for Skeids nummer 7, som med det noterte seg for en perlescoring.

- Jeg så at keeperen sto litt til venstre, så jeg tenkte at det bare var å gå på skudd mot nærmeste stolpe. Det var digg å se den gå inn, sier målscoreren.

Etter scoringen døde kampen ut, og Skeid vant 2-0.

- Jeg er godt fornøyd, både med egen innsats og med laget. Vi er litt slurvete til tider, men vi greier å dominere store deler av kampen og vinner fortjent, sier Melchior.

Mer fra Dagsavisen