Nyheter

Økende press på Jair Bolsonaro

Den brasilianske presidenten, som allerede er i hardt vær grunnet håndteringen av pandemien og beskyldninger om svindel i sammenheng med et vaksinekjøp, ble mandag anklaget for å ha vært arkitekten bak en 30 år lang korrupsjonsordning, skriver The Guardian.

Jair Bolsonaro har kommet under økende press for hans håndtering av pandemien og korrupsjonsanklager de siste ukene.

Korrupsjonsordningen er i Brasil kjent som «rachadinha» og innebærer at politikere krever en del av sine ansattes lønningspose. I en artikkel publisert av en av Brasils største nettaviser, Universo Online, avslører søsteren til Bolsonaros andre kone i et lydklipp at han angivelig skal ha sparket en ansatt for å ha nektet å betale ham.

Bolsonaro er anklaget for å ha vært i regi av korrupsjonsordningen i underkant av 30 år, da han satt i underhuset i kongressen fra 1991 til 2018. Frederick Wassef, Bolsonaros advokat, avviser anklagene.

Saken fortsetter under videoen

Allerede på tynn is

Bolsonaro har de siste ukene kommet under stort press for hans håndtering av pandemien samt beskyldninger om svindel i sammenheng med et vaksinekjøp. Dette har fremkalt demonstrasjoner i en rekke brasilianske byer.

Ifølge korrupsjonsindeksen til Transparency International, er Brasil oppført med en score på 38 poeng ut av 100 mulige, og rangert på nittifjerde plass.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen