Nyheter

Utlover milliondusør etter angrep på presidentens helikopter

Colombianske myndigheter vet ikke hvem som sto bak angrepet på presidenten. Nå lover de en klekkelig dusør til den som sitter på avslørende informasjon.

Da president Ivan Duques helikopter var i ferd med å gå ned for landing på Cúcuta flyplass på fredag, ble det truffet med skudd fra maskingevær fra bakkeplan. Bilder kunne avsløre kulehull i både rotoren og halen, skriver BBC.

Området ligger på grensen mellom Colombia og Venezuela, et sentralt område for landets ulovlige kokain-produksjon.

Myndighetene vet enda ikke hvem det er som står bak angrepet, men landets politisjef mener å ha funnet våpnene som ble benyttet. En av dem skal være merket med symbolene til Venezuelas militær, ifølge politisjefen.

Nå utlover forsvarsministeren en dusør på tre milliarder pesos, tilsvarende nesten syv millioner kroner, for opplysninger som kan peke etterforskningen i riktig retning.

Forholdet mellom de to landene har vært anstrengt lenge, og de har ikke hatt diplomatisk kontakt siden Iván Duque ble valgt til president i 2018. Colombia har blant annet beskyldt Venezuela for å støtte colombianske opprørere, noe Venezuela benekter, ifølge BBC.

Hold deg oppdatert: Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: