Nyheter

På 50-tallet spådde en forsker at «Elon» ville lede menneskeheten til Mars

Gjennom Twitter har det kommet frem at en bok fra 1953 spådde at en viss Elon skal bli menneskenes leder på den røde planeten.

Elon Musk under en rom-konferanse i Washington.

Og det har selvsagt ikke gått Tesla-gründeren hus forbi. Starten på hvordan det hele ble kjent var da en av verdens rikeste mennesker i oktober lovet at menneskeheten skal sette sine føtter på Mars innen 2024, skriver Business Insider.

Skjebne-tweet

Da en mann et par måneder senere svarte på en av Musks oppdateringer på Twitter, ble han selv klar over den nesten 70 år gamle spådommen. På en tweet av Musk som omhandlet skjebnen, svarte brukeren Toby Li «Når vi snakker om skjebne, visste du at Von Brauns 1953-bok ‘Mars Project’ referer til en person kalt Elon som ville føre mennesker til Mars? Ganske sprøtt»

Von Braun var en tysk-amerikansk ingeniør og romarkitekt som for snart 70 år siden ga ut boken «Mars-prosjektet: En teknisk fortelling» («Mars Proejct: A Technical Tale»). Boken kalles en fortelling fordi Von Braun skriver en historie som viser hvordan en reise til Mars ville ha fungert under den kalde krigen, ifølge Business Insider.

Kommandant av Mars

Og i denne utviklingen er Elon helt sentral - men ikke en person med navn Elon. Som en annen Twitter-bruker forteller, er Elon navnet på tittelen som gis til menneskehetens leder på Mars. Pranay Pathole, som også la ved et utdrag av Van Brauns bok, sammenligner tittelen det med en president.

Musk svarte selv på disse spådommene fra 50-tallet med å utrope seg til kommandant av Mars på Twitter-profilen sin.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!
Eirik Mossefinn

Eirik Riis Mossefinn

Frontsjef og journalist