Nyheter

— Jeg har to prosents sjanse til å overleve. Men to prosent er ikke null

Hun er alvorlig syk av kreft, men Jane Marzewski sang så overbevisende i America`s Got Talent at dommer Simon Cowell trykket på gullknappen.

Hun er alvorlig syk av kreft, men Jane Marzewskisang så overbevisende i America`s Got Talent at dommer Simon Cowell trykket på gullknappen.

– Vi har hatt mange fantastiske sangere her i år, så jeg kommer ikke til å gi deg et «ja», sa dommer Simon Cowell, etter å ha hørt Jane Marzewski (30) framføre sangen «Its OK» under tirsdagens utgave av NBCs America`s Got Talent. Publikum rakk så vidt å gispe sjokkert etter Cowells røffe beskjed.

– Jeg skal gi deg noe annet, sa Cowell, og trykte på «The Golden Buzzer», gullknappen, som betydde at Marzewski ble overstrødd med gylden konfetti og at hun kan gå direkte til den store finalen.

— Jeg har to prosents sjanse til å overleve. Men to prosent er ikke null. To prosent er noe, sa Jane Marzewski etter opptredenen.

Spredning

America`s Got Talent er USA største og mest populære talentkonkurranse på TV, der finalesendingen pleier å ha rundt 12 millioner seere. Da de fire dommerne så den spede, 30 år gamle Jane Marzewski fra Ohio komme inn på scenen, ante de ikke at hun var alvorlig syk av kreft. Det kom fram, nærmest tilfeldig, under den innledende samtalen. Da Marzewski ble spurt om hva hun jobbet med, svarte hun ikke hadde jobbet så mye i det siste, fordi hun har vært kreftsyk. «Hvordan har du det nå?» spurte Cowell, og 30-åringen svarte at sist hun sjekket, hadde kreften spredt seg til lunger, rygg og lever.

– Men jeg syns det er viktig at alle vet at jeg er så mye mer enn de dårlige tingene som har hendt meg, sa Marzewski.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Hennes egen sang

Det viste seg at Marzewski har tatt kunstnernavnet «Nightbird», og at sangen hun ville framføre, er hennes egen. Den handler om hennes vanskelige tid de siste årene med kreftsykdom. Sangen het altså «Its OK», på tross av prognosen hennes slett ikke er ok. Det var ikke bare Simon Cowell som ble dypt beveget av Jane Marzewski, både av stemmen hennes og av historien. Også hans meddommer Howie Mandel slo fast at hennes opptreden var «det mest autentiske han hadde sett i løpet av hele sesongen».