trikkeligaen

Lyn skal satse igjen: Eliteserien i 2026 eller 27

Lyn har vedtatt at det skal satses bevisst på toppfotball for menn igjen.

Nå omorganiseres klubben nok en gang og målet er i første omgang å hente inn ti millioner kroner, skriver LFM (Lyn Fotballmagasin).

Lyn spiller i dag i 3. divisjon etter at elitefotballen gikk konkurs i 2010. Årets sesong kommer antagelig i gang i begynnelsen august.

Vedtatt på årsmøtet

Onsdag var det digitalt årsmøte i Lyn og der ble det vedtatt at Aksjeselskapet Lyn 1896 AS tar over de kommersielle forpliktelsene og rettighetene knyttet til Lyn 1896, klubben.

Målet er eliteseriespill på sikt, kanskje allerede i 2026/27. Man er ikke helt konkret på det. Skal det målet nås må man rykke opp til 2. divisjon i år.

Det blir folkefinansiering av prosjektet med såkalt Crowdfunding og målet i første omgang er å hente inn ti millioner kroner.

Godt mottat, ny giv

- Forslaget ble godt mottatt, vi hadde en fin diskusjon på årsmøtet og er klare for å gå videre, sier styreleder Petter Sætherbakken til Dagsavisen onsdag kveld.

Med seg i styret har han blant andre den tidligere VIF-klippen Kjetil Wæhler.

Slik er prosjektet beskrevet i årsmøtepapirene:

“For å styrke den finansielle siden har Styret vedtatt å foreslå for årsmøtet at Lyn 1896 Fotballklubbetablereren dualmodell,hvor klubben inngåren samarbeidsavtale med et aksjeselskap. Aksjeselskapet vi ivareta det finansielle/økonomiske, mens klubben ivaretar det sportslige. Samarbeid, rammeverk, avtaler mv vil uten unntak følge de svært tydelige regler og retningslinjer gitt av NFF. Styret har underveis i prosessen rådført oss med den beste kompetanse på idrettsjuss. Styret etablerte i høsten 2020 en prosjektgruppe på 9 personer, som også består av 4 styremedlemmer. Prosjektgruppen har utarbeidet det styret vurderer er et meget godt grunnlag for å oppnå en god start på det nye konseptet.”

Er godt i gang

Etter det magasinet erfarer, er allerede en del av pengene på plass og interessen for å være med er stor.

Lyn trenes nå av Bent Inge Johnsen og han sa for to uker siden til Dagsavisen at han så for seg Lyn som et OBOS-ligalag om fem år.

Han har erfaring fra toppfotballen som spiller og mester med Bodø/Glimt og Rosenborg. Han var på studietur til Bodø/Glimt i fjor høst.

Nå skal den ambisjonen strammes til ytterligere. Klubben havner antagelig i en avdeling smamen med mange vestlandslag når serien kanskje blir spilt som enkel serie fra august.

Lyn Damer er klubbens eneste lag på øverste nivå i norsk fotball nå.





Mer fra Dagsavisen