Nyheter

Flora åpnet dørene igjen

14 måneder etter toalett-brannen er Zafar Iqbal Raja og familien igjen klare til å forlyste Floras kunder.

«Når gjenåpner Flora?» «Hvorfor stengt så lenge?» «Når kommer Raja hjem fra Pakistan?» Spørsmålene i lokalpressen om den legendariske restauranten i Kirkeparken har vært mange siden den fatale brannen i februar 2020.

– Men nå har vi åpnet opp igjen. Og jeg kommer som vanlig til å være på jobb hver eneste dag døgnet rundt – nesten! gliser Zafar Iqbal Raja mens han trakterer de første kundene i 2021 med hamburgere, brus og soft-is.

Hele det stjerneformede lokalet som har hatt sin plass i Fredrikstad-folks bevissthet i mer enn 60 år, framstår som fullstendig nyrenovert. Toalett-anlegget på baksiden likeså.

– Nå er det bare å håpe på at koronaen blåser vekk og at vi alle i samfunnet igjen kan komme tilbake til normal-hverdagen. Jeg har trua! smiler Raja, som allerede på gjenåpningsdagen hadde god trafikk til etablissementet han overtok i 1999 etter nedleggelsen av det kommunale selskapet Restaurantdrift.

– Hva tror du om 17. mai, dagen mange i Fredrikstad forbinder med Flora og soft-is?

– Den kommer til å bli kjempebra. Alle dager skal bli bra. Det er jo det vi alle ønsker oss nå! påpeker den hardtarbeidende 57-åringen som i mange år også var kjent som en av ildsjelene i den lokale pakistanske foreningen.

Få nyhetsbrev fra Demokraten!