Nyheter

Nominasjonskomitéen splittet: Legges opp til kampvotering mellom talent og veteran

Nominasjonskomitéen i Oslo Høyre er uenige om Michael Tetzschner (66) eller Stefan Heggelund (36) skal representere partiet på Stortinget neste periode.

Nominasjonskomitéen i Oslo Høyre ledet av tidligere byrådsleder Erling Lae har ikke klart å bli enige om et enstemmig forslag for hvem som skal stå på stortingsvalglista til Oslo Høyre i neste periode.

I sin endelige innstilling, som ble offentliggjort fredag ettermiddag, er komitéen splittet i synet på om en veteran eller et talent skal få gjenvalg til Stortinget.

LES OGSÅ: Styrer mot kampvotering i Oslo Ap om sikker stortingsplass: Nå blir AUF joker (+)

På sjetteplassen på lista, i realiteten den siste plassen som har mulighet til å bli fast møtende stortingsrepresentant, er komitéen delt mellom Michael Tetzschner og Stefan Heggelund. 10 medlemmer i komitéen har gitt sin stemme til  Tetzschner, 9 har gitt stemmen til Heggelund.

I en rågivende avstemming blant Oslo Høyres medlemmer tidligere i høst fikk Heggelund 801 stemmer, mens Tetzschner fikk 745.

Tetzschner er tidligere byrådsleder i Oslo og har sittet på Stortinget siden 2009. Heggelund har sittet på Stortinget siden 2013, og er i dag Høyres klimapolitiske talsperson.

LES OGSÅ: Sykehjemsetaten i Oslo politianmeldt etter varsel: – Opplever ikke at saken er blitt tatt på alvor (+)

– Arbeidet i nominasjonskomiteen har likevel vært utfordrende fordi det er flere dyktige kandidater enn det er mulig å nominere på sikker plass på listen. På 6. plass er det derfor dissens i komiteen, sier Lae i en pressemelding.

Oslo Høyre har i dag seks plasser på Stortinget. Nominasjonsmøtet ble tidligere utsatt på grunn av smittesituasjonen i Oslo, men skal nå avholdes digitalt mandag 14. desember.

LES OGSÅ: Bystyrepolitiker i Oslo dømt til ni måneders fengsel for grov Nav-svindel

De ti første plassene på nominasjonskomitéens liste er som følger:

1. Ine Eriksen Søreide

2. Nikolai Astrup

3. Heidi Nordby Lunde

4. Mudassar Kapur

5. Mathile Tybring-Gjedde

6. Dissens mellom Michael Tetzschner (10 stemmer) og Stefan Heggelund (9 stemmer).

7. Eirik Lae Solberg

8. Hilde Helland

9. Afshan Rafiq

10. Mehmet Kaan Inan