Nyheter

Ny mørk Berlin-krim å glede seg til

I løpet av høsten vil NRK byr på sesong tre av den populære krimserien «Babylon Berlin». SISTE: Opprinnelig premieredato er endret.

«Babylon Berlin» ble en seerfavoritt da NRK viste den høsten 2018, kritikerne var overbevist og den dyreste tyske dramaserien produsert ble en internasjonal snakkis. Det mørke, brutale Berlin i de urolige mellomkrigsårene  var en fullblods tysk noir skildret av Tom Tykwer, basert på bøkene til Volker Kutscher.

Historien førte sammen den ferske detektiven Gereon Rath og Charlotte Ritter, den fattige unge kvinnen som ikke var redd for å ta sjanser for å komme seg opp og fram i et ubarmhjertig samfunn hvor nyfascismen og nasjonalismen får stadig stødigere fotfeste.

Gereon Rath og Charlotte Ritter, må løse saker og takle et dramatisk Berlin preget av økonomisk og politisk uro. Foto: NRK

To år etter at det dekadente Berlin forførte oss på skjermen er serien tilbake, og med nye krimsaker for Gereon og Charlotte. Vi er kommet til 1929, og det internasjonale børskrakket gjør seg gjeldende også i den europeiske storbyen - som om ikke mange slet nok med å holde hodet over vannet her fra før.

Samtidig som aksjemeglerne bryter sammen, får Gereon Rath oppdraget med å se nærmere på et dødsfall fra noen uker tilbake, da en filmstjerne mistet livet i det man har antatt var en ulykke.

Den nye sesongen er på 12 episoder og slippes på NRK TV fra den 9. oktober. På denne datoen kommer de første seks episodene, før to og to episoder kommer de neste ukene. Det er i følge NRK en endring i avtalen om formidling av serien som er årsaken til at NRK har vært nødt til å utsette premieren på nettet fra den opprinnelige premieren som var satt til 13. september.

Det blir altså litt lenger å vente på serien enn NRK først har opplyst.

Om denne nye serien er like visuelt forførende, mørkt og dramatisk Berlin som forrige gang, kan det bli en underholdende høst på skjermen.