Nyheter

Hans Geelmuyden beklager omstridte uttalelser

Hans Geelmuyden beklager uttalelsene han kom i bransjebladet Kampanje 15. juni og på Facebook 21. juni.

– Jeg erkjenner at begge kommentarene er rasistiske. Uttalelsen om «kebabnorsk» er rasistisk på grunn av sammenhengen uttalelsen ble fremsatt i, skriver han i en pressemelding og legger til at uttalelsene er beklaget gjentatte ganger.

Han ber samtidig om å bli trodd på at kommentarene ikke representerer det han står for som menneske.

– I handling har jeg i 31 år arbeidet intenst for å gjøre Geelmuyden Kiese til en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass. Jeg håper at både nåværende og tidligere kolleger kan bekrefte dette, sier han videre.

Avsluttet samarbeid

Til Kampanje sa Geelmuyden blant annet at «kebabnorsk er ikke godt nok i GK» – noe som fikk kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf til å reagere. Ashraf og GK-sjefen diskutere videre på førstnevntes Facebook-side.

– Du fremstår som en autoritær ekstremist, og vil aldri lykkes med å sette munnkurv på meg. Lær deg vestlige verdier, og ikke misbruk dem, skrev Geelmuyden blant annet.

Nylig kom det fram at LO bryter samarbeidet med kommunikasjonsbyrået. Ikea Norge har valgt å gjøre det samme, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har hatt et mangeårig samarbeid med GK, og flere av de dyktige medarbeiderne der, i form av en rammeavtale. Den velger vi nå å avslutte, med tre måneders oppsigelsesperiode i henhold til kontrakten. For Ikea er det viktig at alle våre samarbeidspartnere og leverandører opptrer i tråd med Ikeas retningslinjer og verdier. Vi har tidligere blitt sitert på hva vi mener om Hans' uttalelser, som er en medvirkende årsak til av nå avslutter samarbeidet, sier kommunikasjonssjef Helene Løken i Ikea Norge til avisen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen