Nyheter

Utsagnet fra den nyvalgte lokallagslederen vekker sterke reaksjoner

Rogaland og flere andre fylkeslag i Frp ber nå sentralstyret om å vurdere en nedleggelse av Oslo Frp etter helgens utspill fra Geir Ugland Jacobsen.

Nyvalgt leder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, sa i helgen til  Finansavisen at han er usikker på om Siv Jensen bør ha topplasseringen på Oslo-listen til valget neste år.

Les også: «Hvis det ikke var for tvangsbruk, ville jeg ikke vært her i dag»

Nå mobiliseres det for fullt i flere fylkeslag for å slå ring om Siv Jensens og partiets vedtatte strategier, skriver  Stavanger Aftenblad.

Fylkesleder Svein Erik Indbjo i Rogaland Frp har sammen med fylkeslederne i Vestland Frp og Møre og Romsdal Frp laget et opprop som er tilsendt andre fylkesledere i partiet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal også fylkeslagene i Viken og Trøndelag ha stilt seg bak dette.

– Når Oslo Frp utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo Frp til en svært unødvendig splittelse i partiet, heter det i oppropet.

Les også: SV vil starte egne skyggeforhanlinger om E18 (+)

Klarer nesten ikke ta det seriøst

I teksten kommer det også fram at fylkeslagene ber sentralstyret vurdere å oppløse Oslo Frp dersom usikkerheten som er skapt, ikke opphører.

Til Aftenbladet sier fylkesleder Jacobsen at han nesten ikke klarer å ta oppropet seriøst.

– Vi ber ikke om at det umiddelbart skal endres på noen ting, men framover mener vi det bør gjøres visse justeringer i det nye programmet som skal gjelde for 2021–2025, sier han.

PS! Du leser nå en åpen artikkel fra Dagsavisen.
For å få tilgang til alt innhold, se våre abonnementstilbud her.