Nyheter

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag

Dete skjedde i natt.

Bilde 1 av 2

En død etter brann i campingvogn på Bogstad i Oslo

En person mistet livet i da en campingvogn brant på Bogstad camping i Oslo natt til lørdag.

Brannmannskapene fikk melding om brannen klokken 1.48.

– Da brannen var slokket ble det konstatert at det var en død person i vogna, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier vogna er helt utbrent, men at det trolig bare var en person i vogna da brannen oppsto.

Vognene sto tett, men brannmannskapene stanset spredning til andre campingvogner.

– Gassbeholderen i vogna eksploderte og det var en stund fare for spredning, men brannmannskapene fikk raskt kontroll og brannen begrenset seg til én vogn, opplyser Oslo brann- og redningsetat.

Den omkomne er ikke identifisert.

8.332 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 23

Det var ved midnatt registrert 8.332 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 23 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 41 tilfeller.

I alt 41 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var fredag registrert 235 døde som følge av sykdommen.

FILE - In this May 6, 2020, file photo, a Hertz car rental is closed during the coronavirus pandemic in Paramus, N.J. Hertz filed for bankruptcy protection Friday, May 22, 2020, unable to withstand the pandemic that has crippled global travel and with it, the heavily indebted 102-year-old car rental company's business. (AP Photo/Ted Shaffrey, File)

Foto: Ted Shaffrey/ AP/ NTB scanpix

Bilutleiegiganten Hertz konkurs - søker beskyttelse

Bilutleieselskapet Hertz er konkurs i USA etter at det ikke ble enighet med kreditorene om tilbakebetaling av gjelden på 19 milliarder dollar fredag.

I henhold til amerikanske konkurslover sendte selskapet selv inn begjæring om konkurs til tingretten i Delaware. Der skriver selskapet at de vil forsøke å restrukturere selskapet etter at det har blitt hardt rammet av utbruddet av koronavirus.

Bil eksploderte utenfor Stockholm - bombealarm i boligstrøk

Svensk politi måtte håndtere to bombealarmer i løpet av kort tid natt til lørdag. Ved 00.30-tiden eksploderte en bombe i en bil ved en bilforretning i forstaden Haninge, om lag to mil sør for Stockholm sentrum. En snau time senere ble en bombelignende gjenstand funnet på en parkeringsplass i et rekkehusområdet i forstaden Alby i Botkyrka, noen mil vest for Haninge.

Ingen personer er kommet til skade, men det ble store materielle skader på bygninger og flere biler i Haninge og beboere i Alby måtte vekkes og evakueres. Politiet etterforsker om det er sammenheng mellom hendelsene.

To menn funnet døde etter leteaksjon på Hvaler

To menn er funnet døde i sjøen etter leteaksjonen ved Hvaler. Leteaksjonen har pågått siden fredag etter at to menn ble meldt savnet etter en vannscootertur.

– Dette er med stor sannsynlighet de to savnede, opplyser politiet i Øst.

De to mennene ble meldt savnet fredag kveld. (NTB)

Mer fra Dagsavisen