Nyheter

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag

Dete skjedde i natt.

1 av 2

En død etter brann i campingvogn på Bogstad i Oslo

En person mistet livet i da en campingvogn brant på Bogstad camping i Oslo natt til lørdag.

Brannmannskapene fikk melding om brannen klokken 1.48.

– Da brannen var slokket ble det konstatert at det var en død person i vogna, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier vogna er helt utbrent, men at det trolig bare var en person i vogna da brannen oppsto.

Vognene sto tett, men brannmannskapene stanset spredning til andre campingvogner.

– Gassbeholderen i vogna eksploderte og det var en stund fare for spredning, men brannmannskapene fikk raskt kontroll og brannen begrenset seg til én vogn, opplyser Oslo brann- og redningsetat.

Den omkomne er ikke identifisert.

8.332 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 23

Det var ved midnatt registrert 8.332 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 23 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 41 tilfeller.

I alt 41 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var fredag registrert 235 døde som følge av sykdommen.

Foto: Ted Shaffrey/ AP/ NTB scanpix

Bilutleiegiganten Hertz konkurs - søker beskyttelse

Bilutleieselskapet Hertz er konkurs i USA etter at det ikke ble enighet med kreditorene om tilbakebetaling av gjelden på 19 milliarder dollar fredag.

I henhold til amerikanske konkurslover sendte selskapet selv inn begjæring om konkurs til tingretten i Delaware. Der skriver selskapet at de vil forsøke å restrukturere selskapet etter at det har blitt hardt rammet av utbruddet av koronavirus.

Bil eksploderte utenfor Stockholm - bombealarm i boligstrøk

Svensk politi måtte håndtere to bombealarmer i løpet av kort tid natt til lørdag. Ved 00.30-tiden eksploderte en bombe i en bil ved en bilforretning i forstaden Haninge, om lag to mil sør for Stockholm sentrum. En snau time senere ble en bombelignende gjenstand funnet på en parkeringsplass i et rekkehusområdet i forstaden Alby i Botkyrka, noen mil vest for Haninge.

Ingen personer er kommet til skade, men det ble store materielle skader på bygninger og flere biler i Haninge og beboere i Alby måtte vekkes og evakueres. Politiet etterforsker om det er sammenheng mellom hendelsene.

To menn funnet døde etter leteaksjon på Hvaler

To menn er funnet døde i sjøen etter leteaksjonen ved Hvaler. Leteaksjonen har pågått siden fredag etter at to menn ble meldt savnet etter en vannscootertur.

– Dette er med stor sannsynlighet de to savnede, opplyser politiet i Øst.

De to mennene ble meldt savnet fredag kveld. (NTB)