Nyheter

Nå er de nye sesongene klare

Tyske «Babylon Berlin» og franske «Le Bureau» ble store suksesser på NRK. Nå er nye sesonger av snakkisene endelig klare. Og NRK har fått premieredatoen på «Le Bureau».

Artikkelen er oppdatert.

At tysk og fransk drama blir internasjonale suksesser er ikke vanlig, men både «Babylon Berlin» og «Le Bureau» ble store snakkiser langt utenfor hjemlandene. Begge seriene gikk på NRK så seint som i 2018, men siden har mange gått og ventet på nye sesonger.

«Babylon Berlin»  var den dyreste dramaproduksjonen i tysk TV-historie og falt både publikum og kritikerne i smak da den gikk i 2018. Etter to års ventetid er seriens fortsettelse endelig klar.

Saken fortsetter under bildet

Charlotte Ritter, en av de sentrale skikkelsene i den tyske suksessen «Babylon Berlin», er med i den nye sesongen av serien. Foto: NRK

Har begynt

Sesong tre begynte på tysk TV den 24. januar, med to de første episodene av i alt tolv nye. Nå går spekulasjonene om når den nye sesongen har premiere utenfor Tyskland. Her hjemme er det stadig NRK som har rettighetene til serien, i sin tid innkjøpt før «Babylon Berlin»  hadde begynt innspilling. Svaret fra NRK er at norske seriefans må smøre seg med tålmodighet.

Kommer på NRK

Denne dyre TV-serien har mange produsenter, noe som blant annet medfører at det vil ta tid før den kan vises på lineær-TV utenfor Tyskland. Det innebærer at NRK ikke kan vise sesong tre av «Babylon Berlin» før til høsten. At serien slippes i sin helhet på Netflix i USA er en dårlig trøst, men dermed bare være tilgjengelig for abonnenter som har amerikansk Netflix-abonnement.

Om musikkken fra serien: Bryan Ferry – han sangeren fra Babylon Berlin

Fortsettelse

I den nye sesongen har det gått ti måneder, vi er stadig i 1929 hvor nazistene har begynt å herje i Berlin. Samtidig som Weimar-republikken går mot slutten, alt  mens etterforsker inspektør Gereon Rath og hans uoffisielle samarbeidspartner Charlotte Ritter  er opptatt med et drap på en skuespiller.

Serien er basert på  de bestselgende krimromanene skrevet av Volker Kutscher. En sesong fire er allerede annonsert av film- og TV-skaper Tom Tykwer.

NRK har stadig sesong en og to av «Babylon Berlin» liggende i nettspilleren.

Anmeldelsen: Willkommen, bienvenue, welcome!

Fransk suksess

Der ligger også fire sesonger av den franske agentserien «Le Bureau», som handlet om etterretningsagenten Malotru og kollegaene hans i fransk hys-hysj-tjeneste. Serien takket for seg høsten 2018 med noen dramatiske hendelser, og fansen har ventet lenge på en fortsettelse.

Endelig klar

Sesong fem er for lengst sendeklar, og nå har NRK fått beskjed fra Frankrike om at premieren på fransk Canal + er satt til den 6. april - mandagen etter palmesøndag.  Det betyr i praksis at NRK kan begynne å sende serien i uke 16, rett etter at påsken er over.

Den nye traileren for serien viser en alvorlig mann som forlater og slukker lyset i lokalene til agentene i DGSE. Men hva som har skjedd må vi nok vente til minst utpå våren for å få en forklaring på, fra informert NRK-hold blir det fortalt at norsk premieredato ikke er fastsatt.