Nyheter

Historisk bunnotering for Ap i Tromsø

Ap får 16,8 prosent oppslutning på en ny måling i Tromsø. Det er dårligere enn ved noe valg siden krigen i ishavsbyen og 13 prosentpoeng under 2015-resultatet.

Tromsø 20170811.
Kaia med Kystens Hus helt til venstre. Sommer i Tromsø.                
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Med en nedgang på 3,2 prosentpoeng siden mai, havner Ap marginalt bak Høyre på målingen In Fact har gjort for Nordlys.

Høyre ligger på 17 prosent, en nedgang på 0,6 siden forrige måling, som altså ble gjort for to måneder siden. Både bevegelsen og avstanden til Ap er innenfor feilmarginen på 3 prosentpoeng.

– Det er gjort et grundig programarbeid, og vi har et godt partiprogram. Men vi har ikke klart å vise fram politikken vår, sier Ap-veteran Torbjørn Trondsen til avisen.

Les også: To måneder til politiske jordskjelv

– Vi har en ordførerkandidat som så langt ikke har klart å få fram hva han og partiet skal gjøre. Dette er en utydelighet vi ikke bare ser i Tromsø kommune. Sånn er det dessverre i hele partiet. Vi er for uklare.

Frp går tilbake 2,8 til 9 prosent. KrF er ned 0,4 til 1,5 prosent, mens Venstre går tilbake 1,4 og havner på 2,3 prosents oppslutning.

Vinnerne på målingen er Nei til bompenger, SV og Senterpartiet. Nei til bompenger ligger likt med SV på 12,7 prosent. Begge er større enn Senterpartiet som får 10,9 prosent. Oppslutningen om SV og Sp er henholdsvis 4,8 og 8,7 prosent høyere enn for fire år siden.

Rødt ender på 8,5 prosent, som er 5,9 prosentpoeng under valgresultatet i 2015.