Nyheter

Virksomhetsplan og målbilde

Målbildet må utformes av fagfolk

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Styreleder og administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus skriver i landets største avis at nye sykehus må sikre god kvalitet og driftsøkonomi (Aftenposten Debatt & meninger tirsdag 16. April 2019 s. 24). Fremtidens sykehus bør ikke bygges på bakgrunn av nyhetsbildet og dem som roper høyest. Debattinnlegget er illustrert med bilde av blomsterkiosken på Aker sykehus, for anledningen kalt "del av dagens bygningsmasse".
En imøtegåelse av innlegget fra undertegnede var det dessverre ikke plass til i avisen.
Helse Sør-Øst har nå i lang tid ropt høyest om sitt vedtatte målbilde: Utbygging av Rikshospitalet og Aker og nedleggelse av Ullevål. Det var derfor godt å lese tekst som tyder på at Ullevåls traumekompetanse skal føres videre på Ullevål og ikke kløyves i to som ønsket av regionalforetaket.
Etter min mening er det ikke nødvendig å behandle flest mulig på det nedlagte Aker sykehus. Det holder med å re-etablere lokalsykehus for bydelene i øst. Og det er ikke nødvendig å blande sykehusnivåene for å skape kvalitet, og spare på helsepersonell og penger. Det blir ikke mindre å gjøre på tre sykehus enn fire.
Å skaffe helsepersonell er et rekrutteringsspørsmål som ikke kan løses med byggeplaner.
Fagmiljøene ved OUS har et debattinnlegg på motsatte side i samme avis, der de erklærer manglende tillit til det de kaller OUS-prosjektet. De 16 brevskriverne som representerer "tunge fagmiljøer" som har fått i oppgave å utforme en virksomhetsplan som skal passe til det vedtatte målbildet, noe som ikke er mulig å få til. "Målbildet" er nemlig ikke utformet av fagfolk.
Derfor er det viktig at Helse Sør-Øst omgjør sitt vedtak.

Mer fra: Nyheter