Nyheter

Det varsles nå om økte forskjeller i Norge!!

"Det varsles nå i Norge. Det varsles nå om økte forskjeller. om større Barne fattigdom. Om desperate mennesker uten fremtiden trygt i sikte."

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det har det gjort lenge, i over 1 år, har dette blitt varslet om,økte forskjeller, der de sårbare, syke og skadede, bare blir mer og mer fattige.

Det har hele veien blitt nevnt fra flere hold,at dette vil bli realiteten,uten at det på noen måte har vært en vilje fra Regjerings side,til å endre på dette.

Tenker på Arbeidsvaklaringspenger(AAP) og den nye loven som trådte i kraft januar 2018.

Selvsagt er det helt absurd at syke og skadede mennesker, som er under utredning, behandling og tiltak, skal miste sin inntektssikring over natta, sitt økonomiske sikkerhetsnett all den tid dem ikke er ferdig avklart til arbeid og eller uføretrygd.

Det stigmaet som Regjeringen går ut med, er bare tull fra ende til annen, det hevdes at alle syke og skadede er "late og giddalause", hvor har dem det fra?

Er det virkelig noen som står på, er det dem som er syke og skadede. Dem står på hver eneste dag for å oppfylle kravene Nav har ovenfor dem. Nå også for dagens regjering, som har fjernet den enkeltes rettmessige ytelse. Det har aldri vært meningen at syke og skadede, skal leve av sosialhjelp(livsopphold). Dem skal følges av Folketrygdloven som er en statelig ordning.

Det er ikke mulig å svindle til seg noe når man er på AAP, man Må ha en nedsatt arbeidsevne med 50% eller mer til et hvert yrke for å få AAP. Denne ytelsen får man ikke uten en god grunn.

Ser det hevdes at det er mye svindel i Nav, i så tilfelle, vil dette være mer sannsynlig ved andre avdelinger inn under Nav, alle dem som arbeider,enten det er Arbeidsgivere, eller arbeidstakere. Dette får Nav i så tilfelle finne ut av selv.

i kommentarfeltet i nettaviser rundt om, ser man ofte mennesker, som mener at man må komme med løsninger for å endre på dagens situasjon,da gjerne i forbindelse med AAP og sosialhjelp.

Vær sikker, vi har kommet med mange løsninger og forklart med klartekst hva som er problemet uten at dette er blitt tatt hensyn til av våre politikere.

Vi har ikke lenger oversikt over hvor mange epost, som er blitt sendt til Stortinget, til Sivilombudsmannen, det er også blitt sendt til Riksrevisjonen.Vi har sendt epost til alle Fylker og kommuner i hele landet om det som nå skjer. Det er Kommune- og Fylkesvalg til høsten.

Det er blitt sendt ut epost til fagforeninger, interesseorganisasjoner osv.

Vi går ut i media med våre historier, helt absurde og fortvilende historier om hvordan der er å være under Nav. Hvordan ting ikke lenger fungerer etter intensjonen. Vi ser et Nav som har fått stramme tøyler, vi ser nå et system som ødelegger mer enn det hjelper den enkelte.

Vi ser at sårbare, syke og skadede, blir ennå mer syke. Vi ser mer fortvilte mennesker, som knapt klarer å overleve.

Vi ser familier som går i oppløsning på grunn av den fortvilte situasjonen.

Vi ser familier som må selge sine boliger og må gå over til leiemarkedet.

Vi ser barn som blir veldig berørt av denne situasjonen, barn som ikke lenger kan bo hjemme på grunn av en økonomi, dagens regjering har sørget for.

Er det nå noen som tørr å påstå at de sårbare, syke og skadede er "late og giddalause", det finnes ikke en sjel der ute, som ikke kjemper om dagen, man kjemper nå i tillegg med å prøve å ha hodet over vannet. Mange sliter med å klare å mestre dette.

Så til dere der ute, som tror at det bare er å ta seg sammen, tenke dere om en gang til, før dere uttaler dere om ting dere ikke har greie på.

Avslutter med en setning som for meg sier alt i dagens samfunn:

"Man tåler så inderlig vel, den urett som ikke rammer en selv"!
God påske!

Mer fra: Nyheter