Nyheter

Hva har Hege Ulstein og Sylvi Listhaug til felles

Selv om Hege Ulstein er journalist i Dagsavisen og Sylvi Listhaug er politiker for Frp har de en gjennomgående og fundamental ting til felles.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det er ikke enkelt å være både analytisk og rådgivende overfor to motpoler som Hege Ulstein og Sylvi Listhaug jo er, men det må likevel være tillatt å komme med noen betraktninger.

Å bruke tid og spalteplass på å liste opp politiske uoverensstemmelser mellom dem er både tidkrevende og unødvendig. Det meste kan uansett plasseres under betegnelsen "alt".

Likheten er deres velbrukte evne til å baktale enkeltpersoner og politiske partier som ikke gjør knefall for egne subjektive oppfatninger.

Sylvi Listhaug ble kritisert, også i egne rekker, for karakteristikker og ordbruk som ble definert som særdeles uanstendige og ikke i tråd med reglementert og forventet oppførsel. Man kan selvsagt være uenig og gi uttrykk for dette uten å bli vulgær.

Hege Ulstein blir av mange beskyldt for å være en noe ubevisst løpejente for borgerskapet. At hun stadig finner det opportunt å angripe Støre og Ap med selektiv kritikk blir i sin konsekvens applaudert av nettopp borgerskapet.

Selv om hun innerst inne vet at venstresiden er avhengig av minst mulig støy seg imellom, benytter hun enhver anledning til å komme med noen spark. Slike spark kan imidlertid virker mot sin hensikt.

Både AP og SV og de øvrige partiene på venstresiden bør om mulig løse eventuelle konflikter seg i mellom, dersom målet er å vinne valget.

Da bør kanskje Hege Ulstein dempe kritikken mot partene på venstresiden og heller konsentrere sin kritikk mot de borgerlige partiene. Der er det jo mye å øse av for en venstrevridd journalist.

Mer fra: Nyheter