Nyheter

Varsling

Dere må ikke finne på å varsle, den som det går ut over er den som varsler

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Har erfaring fra å varsle om kritikkverdige forhold i en kommune på østlandet for fire år siden. Den er ikke bra. Kort fortalt var det en rektor som Absolut ikke burde vært der, og han er der fortsatt. Hvordan det kan skje? Når du har en kommunalsjef som plutselig er psykolog, politi og jurist i samme slengen, så kan en jo lure. Måten denne saken har vært behandlet i kommunen står til stryk fra dag en. Vi starter med begynnelsen:

Varslet som sagt mot denne rektoren, da han hadde en adferd som medførte en fare for det psykososiale miljøet, utskjelling av medarbeidere i plenum, løgn og påstått vold mot elever. Da skulle han etter kommunens eget regelverk vært suspendert og saken undersøkt. Dette skulle vært meldt til rådmannen.

Isteden blir jeg kaldt inn til et møte med den samme personen jeg varslet på for å oppklare misforståelser. Hva disse misforståelsene skulle gå ut på vet jeg ikke, og de nekter å si hva det er.

Jeg hadde ingen planer om å bli syndebukk i et spill fra denne kommunalsjefen og etter 8 år i samme jobben sa jeg opp  på flekken, dette ble for farlig med en ustabil rektor og en inkompetent kommunalsjef. UDF Buskerud der jeg var tillitsvalgt ble også varslet, og de har etter det glimret med sitt fravær og nekter å uttale seg om noe som helst. Er dette en fagforening eller en hobbyklubb for spesielt interesserte? Er ikke medlem der lengre og kan ikke anbefale denne organisasjonen.

Måtte gå til sak mot kommunen på egenhånd og etter 1,5 år ble det inngått et forlik der kommunen beklager og de kommer med en liten erstatning. Kommunalsjefen påstå at alle påstander er tilbakevist og at støyen skyldes "misforståelser".  Har ikke tenkt å kommentere det.

Arbeidstilsynet ble varslet fra dag en og har heller ikke imponert i sitt fravær, de er snart bare en teoretisk øvelse uten reel innflytelse, en papirtiger.

AML er en tom frase som blir trukket frem i festlige sammenhenger, men i realiteten en tom lov.

Mer fra: Nyheter