Nyheter

Vi krever en forandring- Og det NÅ!!!

Det skjer mye om dagen angående Arbeidsavklaringspengene,nå ser vi at SV gjør det dem kan for å endre den katasrofale loven om Arbeidsavklaringspenger(AAP). Nå er det fremmet et forslag om Hastevedtak, en lov som beskytter NAV og Helsevesenet og hvor brukeren blir straffet fordi vedkommene ikke ble utredet innen tidsfristen.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Kanskje på høy tid å fokusere på Fattigsomsproblemet i Norge. Det står klart og tydeligt at  Fattigdom skal bekjempes, men det vi har sett frem til nå, er at enda flere blir skjøvet ut i nettopp Fattigdom.

Man burde lage et program om Fattigsoms fellene som vi mennesker uriktig havner i.

Hvorfor flere havner der?, hva som er grunnen?  Da hadde man bedre fått innsikt i denne problemstillingen. Her er det mange ting å ta tak i.

Hvorfor flere bruker kredittkort/lån, rett og slett for å klare seg økonomisk. Vet om flere som dessverre såg seg nødt til denne løsning.

Man gjør det ikke for luksus sin del,men rett og slett for å overleve. Et tankekors som må tas på alvor.

Ennå har vi inntrykk av at mange faktisk ikke tror det som skjer om dagen, at brukeren i Nav-systemet rett og slett mister sin ytelse og må leve av privat forsørging og eller søke om sosialstøtte.

Her blir altså brukeren straffet fordi Nav og Helsevesent ikke har klart å få utredet  vedkommende innenfor tidsfristen man har på AAP.

Man skulle tro at flere og flere nå hadde fått med seg det som dagens regjering prøver å få til, ved rasering av vårt Velferdssamfunn.

Vi ser mer privatisering, mye handler om sentralisering, strømprisene gallopperer og dagens regjering gjør ingenting med dette. De kunna ha satt et tak. Vi ser at mange som bor i kommunale boliger for dobblet sin husleie til gjengs leie.Dette er mennesker som ikke kan flytte da dem bor i tilrettelagte boliger. Det var aldri meningen at disse menneskene skulle betale over evne.

Hadde du klart en dobbel husleie?

Vi ser at politikere ikke ønsker å stille opp i Debattprogrammer, er dem redd for konskvensene dem selv har innført. Man ser at dette er en villet politikk, likevel opplever vi en regjering som er feig og ikke tør å stille opp for å forsvare sitt verk.

Håpet nå er, at ting blir tatt tak i, på flere områder fremover. Vi håper at Nav blir gjennomgått bit for bit og del for del, for her er det mange ting som må sees nærmere på.

Mange ting som ikke fungerer.

Hvor lokale Navveiledere har 100 brukere som må følges opp, det sier seg selv at Nav ikke har sjangse til å følge opp tettere hver enkelte bruker når dem har så mange.

Vi ønsker at de lokale Nav-veilederene får tilbake sin makt, dette fordi dem er nær brukeren og dem ser hva hver enkelte trenger av behov. Vi ser også at Serviceklager/ris-den håndteringen må gjennomgås,sånn som den er idag,er ikke dette et gode for brukeren.

Nav-legene bør gjennomgås, jeg ønsker ikke at en Gynokolog skal avgjøre om jeg får uføretrygd eller ikke når jeg har ME, hvilken kunnskap har denne legen om min sykdom for eks.

Dette er meget viktig. Jeg såg en repotasje fra Brennpunkt fra noen år tidligere, der var det 2 personer som var i Nav, det ene hadde en lungesykdom, hvor det da kom frem at det var en Gynokolog som såg på saken.

Her burde Nav-legene blitt avskaffet, fordi jeg mener at fastleger, spsialister, epikriser fra Sykehus, rehablitering osv. burde vært nok.

Her hadde staten spart mangfoldige millinoner som kunne blitt brukt til å få flere Nav-sansatte til eks.

Vi trenger mer fokus på alle Fattigsomsfellene som har kommet til siden Augsut 2016, håper Brennpunkt i NRK tar kontakt, for her er det mye å ta tak i.

Når det gjelder Nav, må det gjennomgås nøye og finne det som idag ikke fungerer. Nå er det mange som ikke får uføretrygd dette selv om dem har alle papirene som tilsier at dem har krav på dette.

Er det noen politikere som tar denne utfordringen?

Jeg er med i Organisasjonen FØL-for økt levestandard og vi kommer til å kjempe for alle som har behov for dette.

Jeg er også med i facebook gruppa Aksjon mot AAP forslag

Vi kommer ikke til å gi opp kampen, mange saker som må gjennomgås og vi vil ikke gi oss før det kommer endringer til det beste for alle dette gjelder.

Mer fra: Nyheter