Nyheter

Ledende norske politikere har gått i dekning

Vi har valgt dem, vist den vår tillit, og det forventes av dem at de tar ansvar for sine avgjørelser, og møter opp når de skal, for å avklare sine politiske standpunkter

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det er ganske utrolig som skjedde i forbindelse med det direktesendte debattprogrammet  24.01.19, med tittelen «Skatt på frynsegoder»..

Saken har stor økonomisk betydning for mange tusener arbeidstakere og deres familie.

Programlederen Fredrik Solvang meddelte følgende til debattdeltakerne, og seere:

«... vi skulle selvfølgelig hatt ansvarlig politikere på denne siden her, som kunne ha fortalt deg hvorfor det må være sånt. Skulle selvfølgelig hatt finansminister Siv Jensen her, men, hun sa hun hadde ikke anledning til å komme i kveld, og heller ikke noe av hennes tre statssekretærer, og heller ingen av Høyre`s 45 stortingsrepresentanter, eller FrP`s 27 stortingrepresentanter kunne stille for å svare på hvorfor de har innført dette systemet med disse nye skattereglene»

Samme dag (24.01.19) kom nyheten i Dagsrevy 19.00:

«På et år har kraftprisen doblet, og norske forbrukere må regne med å måtte punge ut med flere tusen kroner mer enn i fjor. Dyrt kull, dyre CO2 kvoter, en tørr sommer, og en snøfattig vinter i fjor er årsakene. Det er 9 år siden var strømprisene så høye som nå.»

Også denne saken har stor økonomisk betydning for de fleste familier i landet

Tross av gjentatte forsøk, er det umulig å få et konkret, og lettfattelig svar på, såvel fra politikere som fra NVE, (kraftforsyningens overordnet organ) :

- Hvorfor skal Norge følge høye, europeiske strømpriser når landet er for det meste selvforsynt med fornybar energi og har kapasitet nok til å eksportere miljøvennlig kraft?

- Hvordan påvirker Kyoto-avtalen, og kjøp og salg av CO2 kvoter strømprisene til norske forbrukere?

- Hvorfor er det viktig, og hvilken fordeler har norske forbrukere av et medlemskap i ACER,

som er et felles europeisk (EU) byrå som skal sentralt samstemme energimarked i EU ved å harmonisere medlemsstatenes regelverk?

Stillheten er øredøvende!

Allerede i 1800 tallet har et klokt hode meddelt at:

«Taushet er et av de vanskeligste argumentene å imøtegå.»

Det er ingen tvil om at landets ledende politikere praktiserer ideen fullt ut!

Janos Lübeck

Gamle Brevikvei 7

1555 Son

Mobilø 90773827

Mer fra: Nyheter