Nyheter

Rasister, klimafornektere, kommunister, kvinnehatere!

Det disse utsagnene har til felles er at de er både usaklige, respektløse og ødelegger det offentlige ordskiftet. Dette må vi rett og slett holde oss for gode for.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det disse utsagnene har til felles er at de er både usaklige, respektløse og ødelegger det offentlige ordskiftet. Dette må vi rett og slett holde oss for gode for.

Fra tidenes morgen har det blitt brukt forskjellige former for taktikk, retorikk og virkemidler for å få frem sitt budskap på en best mulig måte. Dette for å kapre så mange velgere som mulig. I det siste så kan det se ut som bruken av «ulovlige» virkemidler, har økt. Selvfølgelig liker vi opphetede, livlige debatter hvor det sendes salver av argumentasjon fra side til side. Men når det går over til å bli nedverdigende, respektløse og ikke minst usaklige beskrivelser uten rot i den virkelige verden, så har det gått for langt.

Ja, akkurat nå tenker jeg på lederen i SU Buskerud. Jeg må si det at jeg syns det er utrolig synd å høre at han mener dette om FRP og de andre partiene for øvrig. Jeg syns synd på han fordi han må ty til å bruke slike virkemidler for å prøve å kapre nye velgere. Det er på bakgrunn av nettopp slike utsagn at velgermassen blir feilinformert. For det er noe jeg tror vi kan være enig om Erlend, at vi begge ønsker at Norges befolkning skal ta et valg basert på fakta, og ikke slike tullete utsagn. Ja, det gjelder deg også, Arne Nærva. Det å være stortingsrepresentant og ty til slike virkemidler er rett og slett smålig. Skjerp deg!
Det er nemlig vår jobb som politikere å informere befolkningen om hva vårt parti står for, vi skal snakke om vår egen politikk og våre løsninger. Det er dette det handler om, vi tror på forskjellige løsninger noe som bør være helt greit uten at noen skal stemple deg for det. Det hadde vært utrolig kjedelig her i verden om alle var like; derfor er det fint at vi kan være enig om at vi er uenige. Men vær så snill, hold det saklig.
Så det er det jeg skal gjøre nå, snakke om vår politikk. Frp er som du sier, for en streng innvandringspolitikk. Det du ikke sier, er at den også skal være rettferdig. For realiteten er, at vi ønsker å gi de som har behov for asyl og beskyttelse et verdig liv i Norge. Det, på våre premisser. For det må være lov til å stille krav til de som kommer. Vi mener det må være lov å kreve at de innretter seg etter norske lover og regler. At de lærer seg norsk og at de får seg en jobb for å forsørge seg og sin familie. Syns du dette er urimelig?
Det har seg faktisk slik at bistandsbudsjettet er historisk høyt. At vi aldri har satset mer på grønn og fornybar energi med over en dobling fra fjorårets budsjett. Det har aldri vært kortere soningskøer, kortere helsekøer og det har heller aldri blitt bygget mer vei og jernbane. Og alt dette med Frp i regjering.
Vi er verken klimafornektere eller rasister. Vi har bare et annet syn på hva som er de riktige løsningene for å oppnå et ideelt samfunn. Et samfunn basert på likeverd, ytringsfrihet og trygghet.

Mer fra: Nyheter