Nyheter

Oxynorm og Oxycontin. Bruk det ikke.

Etter flere år med smertestillende, fikk jeg for 1 år siden Oxynorm. Og ble så glad. De hjalp.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Men det varte ikke lenge. Et par  måneder. Så fikk jeg Oxycontin. Som også hjalp litt en stund. Og noe sterkere får jeg ikke. Hadde vært bedre om jeg hadde stoppet før. Og nå ser jeg  at de tabletter og smerteplastre som ikke har  hjulpet, er opioider. Jeg er så dum at jeg ikke skjønte det før nå. Men nå ser jeg at noen ruser  seg på akkurat opioider. Jeg forstår ikke at det er mulig. At noen føler seg "i himmelen". På det som ikke stopper mine smerter.

Fastlegen sa ingen ting. Ga meg en resept. Sa ikke at det ville bare hjelpe en liten stund. Spurte ikke om jeg trente. Henviste meg ikke til fysioterapi. Men henviste meg til spesialisthelse-tjenesten. Som jeg fikk brev fra, om at jeg ville bli innkalt om 9 1/2 mdr.

I mellomtiden så jeg på TV om en lege i England som hadde spesialisert seg på å hjelpe smertepasienter til å begynne å trene istedet for å ta piller.

Håper en lege kan starte med det her.  Så fastlegen slipper å henvise til spesialisthelsetjenesten.

Mer fra: Nyheter