Nyheter

Hvilke fakta vil dere ha?

I morgen går det igjen et tog mot regjeringens ulvepolitikk i Oslo. For to år siden fylte vi Karl Johan med 10-12 i bredden i flere hundre meter på vei fra Stortinget til Klima- og miljødepartementet. "Noen hundre" skrev Dagbladet på sin nettside. Aftenposten nevnte ikke saken.

I lesende øyeblikk ligger en redaksjonell lederartikkel fra denne avisens redaktør inne på denne siden med overskriften "Følelser trumfer fakta" og "Ulv, ulv". Artikkelen er et hyllest til rovviltforvaltningen for hardt arbeid for å finne gode kompromisser. Årets kompromiss går som kjent ut på å finne den gylne middelvei mellom stortingsflertallet vedtak og miljøorganisasjonenes situasjonsbestemte posisjon. Det faller naturligvis mellom to stoler.

Selvfølgelig vekker dette følelser. Men vi som går i dette toget bygger også våre standpunkter på fakta. Men det er gjerne fakta som bare finnes i våre egne innlegg i avisenes debattspalter. Det er sjelden de blir løftet opp på kommentarnivå av riksmediene.

Det vet jeg det meste om.