Nyheter

ERNA SOLBERG FÅR EN PRIS HUN IKKE FORTJENER

Statsminister Erna Solberg (Høyre) er blitt tildelt en Global World Leader-pris i Sør-Afrika.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Medier fremhever at Erna Solberg er den første internasjonale lederen som mottar denne prisen som blir delt ut av organisasjonen Global Citizen.

«Ifølge organisasjonen Global Citizen, som arbeider for å bekjempe fattigdom innen 2030, ble Solberg tildelt prisen for hennes utrettelige arbeid for kvinner og jenters rettigheter».

I Norge jobber Erna Solberg nettopp for økte forskjeller og økt fattigdom i stor stil. Norge er et av de landene hvor forskjellene øker mest med Erna Solberg som statsminister.

I sommer sa Erna Solberg at det godt nok for fattige barn i Norge at de får en god sommeropplevelse, som er arrangert og betalt av frivillige organisasjoner. Og at det er en del av handlingsplanen til Høyre.

Her er uttalelsen fra Erna Solberg fra i sommer:

«Det skal ikke være slik at barn opplever å ha en sommer uten sommerminner, og det er noe av det som er formålet med tiltak som dette, sa statsminister Solberg til NTB etter å ha vært med barna på krabbefiske og en tur i speedbåt for å teste farten.

Dette er jo noe av det vi har satset på i handlingsplanen mot fattigdom som vi lanserte for fire år siden, sier Solberg» (kilde: Sunnmørsposten).

Man skal visst gjøre svært lite ovenfor fattige generelt for å få en internasjonal pris – i hvert fall når man heter Erna Solberg og kommer fra Høyre.

I to runder (2014 og 2016) har Riksrevisjonen påpekt at bistandsmidler forsvinner i korrupsjon og misbruk (i hovedsak ved at noen beriker seg selv). Dette tatt i betraktning bør Erna Solberg ha en flau smak i munnen når hun mottok denne prisen? (Kilde: Nettavisen)

Så lenge det er skrevet historie nasjonalt og internasjonalt – har høyrepartier aldri gitt noe til fattige arbeidere og trygdede. Såpass burde organisasjonen Global Citizen vite? Dette er en pris Erna Solberg definitivt ikke fortjener.

Mer fra: Nyheter