Nyheter

Skoletaperne

De svake elevene er dagens tapere

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Elever som har krav på ekstraundervisning, får for lite av den undervisningen de skulle hatt. Kommunene liker ikke ting som koster penger, og lærerne tør ikke si noe. Du har et system der den som roper høyest, også får den oppfølgingen som burde være lik for alle. Selvfølgelig er det kommunenes ansvar å for at elevene får den undervisningen de har krav på, men her er det flere skyldige. Lærerne tørr ikke si ifra, da risikerer du å få stemplet bråkmaker. UDF har ikke mening om noen ting, og sitter stille i båten (kan det være for mange hatter å passe på). Staten pålegger kommunene nye oppgaver, slik at det blir kamp om de får ressursene som finnes. Du har et system der ingen tør å si noe av redsel for å sitte som svarteper i dette spillet.

Mange kommuners løsning på disse problemene er å slå sammen skoler. Problemet er en del uheldige bivirkninger er dårligere og mer uoversiktlig skolemiljø. Ikke har jeg sett noe forskning som støtter denne veien.

En del politikere ser løsningen i privatskoler, men da blir du avhengig av lommeboka.

Dette trenger en skikkelig debatt, og hold UDF utenfor da de først må bestemme hvilken hatt de skal ha på. Dette gjelder Østlandet, ikke over alt. Det er en organisasjon som fungerer noen steder, men har store problemer med å forklare hva de driver med andre steder. Mitt forslag til medlemmene er å tenke over hva som vil skje om det oppstår en konflikt, da er det ikke mye hjelp i UDF.

Mer fra: Nyheter