Nyheter

Sabotasje i ulvepolitikken

Det er ingen tvil om at Ola Elvestuen saboterer ulvepolitikken. Det eneste som bør forundre, er at noen lar seg forundre av det. For det var Venstres betingelse for å gå inn i et budsjettforlik med regjeringen Solberg.

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk (FNR) er motstander av rovviltforliket av 2016 (det siste i en lang rekke) av den enkle grunn at det forutsetter både en ulvesone og delbestand av ynglende ulv. Organisasjonen har likevel støttet Stortingets flertall i den helt utrolige striden med embedsverket i Klima- og miljøverndepartementet (KMD) ved dets toppfigur, statsråden, når det gjelder motstanden mot å gjøre ulvesonen til reservat. Men det er en grense for alt.

I juni 2016 behandlet Stortinget regjeringens ulvemelding. Da demonstrerte en flokk NGO-ere på Løvebakken med krav om mer ulv - med representanter for minipartiene V, SV og MDG som "biståere". Den ene var Ola Elvestuen.

Men nå har han blitt statsråd. Og samme dag som ulveforvaltningen ble debattert i Stortinget, gjorde han det klart at KLDs eget forslag om forlenget jakttid på ulv utenfor sonen ville bli stanset.

Det er Erna Solberg som har ansvaret for at denne mannen nå er sluppet inn i regjeringen og gitt frie hender. Da er det ikke rart at det går dit høna sparker med forliket.