Nyheter

Nå skal Pasientreiser bli realitetsorientert

Pasientreiser må begynne å bruke normaltakster fra alle tilbyderne, da blir syketransport attraktivt hos alle drosjene. Og de må begynne NÅ.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

I gamle dager var sykehusturer svært attraktivt hos drosjene. Nå betaler Pasientreiser småpenger og inngår avtaler bare med et fåtall av drosjene. Resultatet er elendig tilbud og null interesse hos selskapene. Derimot har Pasientreiser ansatt en bråte godt betalte folk til å administrere systemet - men den delen vil de selvfølgelig ikke sette ut på "anbud".

På kort tid er det bare EN ting å gjøre. 

Det er å avvikle hele ordningen, bruke næringens normaltakster og gjenetablere et attraktivt tilbud for alle sjåførene og dermed for alle pasientene.

Men Pasientreiser vil frakte pasientene selv ...

Det betyr i praksis at Pasientreiser vil opprette sitt eget selskap, med biler, kommunikasjon, regnskap og forsikring. De vil sørge for bemanning, avløsere ved sykdom, anstendig lønn, og de vil sørge for reservebiler, service, skadeutbedringer osv. Pasientreiser vil opprette et nytt taxi-selskap med kapasitet nok til å håndtere toppene i trafikken.

Det eneste som er helt sikkert er at Pasientreiser da vil oppdage hvorfor det koster så mye å kjøre drosje. Vi gruer oss til å se regningen.

Mer fra: Nyheter