Nyheter

Trusselen fra Saudi-Arabia

Wahhabismen utgjør en sikkerhetstrussel mot den norske nasjonen.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

På 1960-tallet startet oljerike Saudi-Arabia prosjektet med å spre sin versjon av islam, wahhabismen, ut i verden. Denne versjonen av islam er trolig den mest ekstreme som finnes. Foruten å være den eneste tillatte religion i Saudi-Arabia, utgjør wahhabismen det ideologiske fundamentet til terrororganisasjonen al-Qaida med alle dens undergrener (som f. eks. IS).

I de senere år har Saudi-Arabias religiøse imperialisme skutt voldsom fart. Norges tidligere ambassadør til Saudi-Arabia, Carl Schiøtz Wibye, uttalte til TV2  i april i år at Saudi-Arabia utdanner imamer også til norske moskeer; imamer som har fått i oppdrag å spre hat mot det norske samfunnet og vesten generelt. Han mener dessuten det er all grunn til å tro at norske moskeer mottar store pengegaver fra Saudi-Arabia, for å spre wahhabismen til muslimer som bor i Norge. Selv Jonas Gahr Støre er bekymret for utviklingen, og uttalte i en kronikk til Dagens Næringsliv i 2016 at det haster å vinne kampen om muslimers hjerte og sinn. Han sier videre til avisen at han under sin tid som utenriksminister fikk direkte spørsmål fra staten Saudi-Arabia vedrørende finansiering av moskébygging.

Hvor mange wahhabister som lever i Norge i dag, er det vanskelig å vite, men antallet er nok mye høyere enn vi liker å tro. Dette er en gruppe mennesker som ikke er interessert i å lære seg norsk eller integrere seg, men som tvert i mot anser sin tilstedeværelse i Norge som ledd i en kamp for å underlegge hele verden sharia og islam. De lytter ikke til norske lover og regler, men kun til sine egne religiøse ledere. En slik homogen og fiendtlig innstilt gruppe vil alltid utgjøre en sikkerhetstrussel mot den norske nasjonen.

Derfor må vi av hensyn til våre fremtidige generasjoner stille wahhabistene i Norge overfor følgende valg: Forlat troen – eller forlat landet!

Mer fra: Nyheter