Nyheter

Over 20 drepte etter skyting i kirke i Texas

Over 20 mennesker skal være skutt og drept og like mange såret i en kirke i Texas. Den antatte gjerningsmannen skal være død.

En tjenestemann sier til CNN at over 20 mennesker er drept og 20 såret i skytingen i en baptistkirke i Texas. Gjerningsmannen er overmannet av politiet.
Albert Gamez, som er leder i Wilson County, sier til CNN at han har blitt fortalt at minst 27 mennesker ble drept og 25 såret i kirken i Sutherland Springs søndag.
Han understreker at denne beskjeden ikke er bekreftet av sheriff Joe Tackitt, som foreløpig ikke kan si noe mer enn at flere mennesker er drept og at flere er såret etter et angrep i den lille kirken i landsbyen.
Ifølge Gamez gikk en enslig mann inn i First Baptist Church under en gudstjeneste og skjøt flere mennesker før han ble overmannet av politiet i landsbyen sørøst for San Antonio.
–Hjertet mitt er knust. Man tror aldri noe sånt kan skje, og så skjer det. Det spiller ingen rolle hvor du er. Selv i et lite samfunn som dette, hvor alt er rolig å stille, se på hva som kan skje, sier han til CNN.

Gjerningsmann skutt

Politiet opplyser til KSAT at den antatte gjerningsmannen er død. Politiet sier til nyhetskanalen at det er flere ofre i kirken, men sier ikke hvor mange eller hva slags tilstand de er i.
Gjerningsmannen åpnet ild inne i kirken like før klokka 12 lokal tid. En toåring er blant de sårede, melder Dallas Morning News.

– Gud være med dere

USAs president Donald Trump, som for øyeblikket befinner seg i Japan, sier tankene hans går til innbyggerne i den lille landsbyen.
– Måtte gud være med folkene i Sutherland Springs, Texas. FBI og politistyrker er på stedet. Jeg overvåker situasjonen fra Japan, skriver han på Twitter.

400 innbyggere

Et øyevitne sier til CNN at hun hørte rundt 20 skudd bli avfyrt etter hverandre etter at gudstjenesten startet.
FBI er på vei til åstedet, sammen med Byrået for alkohol, skytevåpen og eksplosiver (ATF). De skal blant annet se på om hendelsen er relatert til terror, skriver CBS.
Sutherland Springs har bare rundt 400 innbyggere og ligger knappe fem mil fra San Antonio sør i Texas.

Mer fra Dagsavisen