Nyheter

Tiltakenes tid er ikke forbi

Tiltakskarusellen i rovvitforvaltningen har rullet og gått i 40 år, og ny friske krefter plopper opp og sørger for stadig nye runder for å oppfylle den gamle målsetningen om mindre skader. Denne gang er det et nytt stjerneskudd fra minipartiet MDG som kvitterer for lederjobben i rovviltnemnda for Oslo, Akershus og Østfold med et forslag om lettere saueraser.

Det er nå over 60 år siden far min - som ikke var noen lettlurt mann - fant ut at han fikk bytte ut dalasauen med den gammelnorske "spælsau"-rasen for å holde bjørnen på avstand. To år etter var det slutt med eksperimentet for hans del, men det kommer stadig til heder og verdighet. For det kan jo hende at det går bedre mot ulv enn mot bjørn?

Det eneste som er sikker følge av tiltakskarusellen, er at rovdyra holder ut lengre enn saueeierne. I hvert fall så lenge det ikke dreier seg om kuler og krutt.

Og jeg utfordrer dem som ennå en gang påberoper seg Bernkonvensjonen som grunnlag for sitt krav om at Helgesen igjen skal si nei til rovviltnemndenes vedtak:

Svar på spørsmålet: Ble stortingsflertallet lurt i juni 1997 eller ble det ikke?