Nyheter

Sone fengselsstraff i utlandet.

Regjeringen har solgt idéen om soning av fengselstraff i utlandet til folket på falske premisser. Påstanden var at norske fengsler var fulle av utlendinger uten tilknytning til Norge.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Ble det uproblematisk? Og ble det utlendinger som ble sendt til Norgerhaven i Nederland? Nå sitter vi med fasiten. Fengselet er nå fullt http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2016/01/22/1036/norsk-fengsel-i-nederland-er-fullt

51 av 242 innsatte er nordmenn. Mange av dem er sendt dit ufrivillig. En har til og med gått til sak mot staten for å hindre at han blir sendt it mot sin vilje. http://www.nettavisen.no/nyheter/fange-saksker-staten-etter-vedtak-om-soning-i-nederland/3423146458.html

Folk flest har ikke mye sympati med fanger, derfor skaper ikke dette det store rabalderet. Det som derimot burde skape rabalder er at fengselet i Nederland brukes til nordmenn. Dette var ikke forutsetningen da dette ble lagt ut for høring. Folk som så en mulighet til å få sendt kriminelle utlendinger ut av landet er ført bak lyset. Dette var en viktig del av propagandaen for å få gjennomført dette kontroversielle prosjektet.

Prosjektet er kontroversielt. Jeg tror ikke det er et eneste land i Europa som sender egne statsborgere ut av landet for å sone fengselsstraff for handlinger som er begått i hjemlandet. Det er på det nærmeste en skandale at vi går foran i en så skitten sak. Spesielt når man har lurt dem som syntes dette var greit med at dette var beregnet for folk som likevel ville bli utvist etter endt soning.

Man skulle jo tro at  der ikke var nok utlendinger i norske fengsler siden de nå sender ut så mange nordmenn. Dette stemmer selvfølgelig ikke. I 2014 var 1/3 av fangene i norske fengsler utlendinger. 7 av 10 hadde liten eller ingen tilknytning til Norge. Dette blir godt over 1000 utenlandske fanger. http://www.nrk.no/dokumentar/okning-av-utenlanske-innsatte-1.11966820 

Hele ordningen er som sagt kontroversiell. Jeg tror at grunnen til at ikke flere nordmenn protesterte mot ordningen var at det blitt løfter om at dette kun skulle brukes overfor fanger uten tilknytning til Norge. Spørsmålet må jo derfor bli; hvorfor har man nå  endret på dette. Var alt bare et spill? Hva var hensikten? Vi vet jo alle at der er nok av utlendinger i norske fengsler. Hva er det som foregår?

Mer fra: Nyheter