Mira Craig med ny kleskolleksjon

Med ett års studium fra Moteskolen Esmod og støtte fra Innovasjon Norge lanserer Mira Craig nå et splitter nytt kleskonsept.


– Som sceneartist laget jeg bestandig mange av mine egne kostymer, så dette er en drøm jeg har båret på i mange år, sier Mira Craig.
– Det nye konseptet er delt mellom en high fashion-linje, vintage og upcycle redesign, sier Mira Craig.

Kortreist mote

Craig kaller prosjektet for kortreist mote siden nesten alt blir produsert lokalt i Norge, bortsett fra en liten del av kolleksjonen som blir laget av et hekleteam i Gambia.
 – Jeg har en systue jeg har startet med Flyktningstjenesten i Gran og Lunner og Gran og Lunner voksenopplæring. I tillegg har jeg samarbeidet med en rekke ulike aktører, blant dem UFF - hvis overskudd går uavkortet til diverse prosjekter i Afrika og Asia,  Tyrihans, Skinnlåven – de som levere skinn til motehuset Hermés.
– Og businessmodellen er produksjon on demand, på den måten slipper vi å bli sittende med et stort varelager som ikke selger, men kan produsere ettersom hva som selger bra, sier Mira Craig.

Les også: Israelsk klesmerke kritiseres for islamofobisk reklamefilm

Kreativ sjel

Hun har alltid vært interessert i klær og mote og har lang erfaring med å lage klær til seg selv. 19. november er det klart for lansering på Grand hotell i Oslo
– Jeg gleder meg enormt til å vise hva vi har fått til. For meg er det bare enda et ben å stå på. Jeg har alltid vært en kreativ sjel, og laget mine egne låter, egne videoer og ofte også egne kostymer, sier Mira Craig.