Annonse

Klar med ny veskekolleksjon

Caroline Berg Eriksen er ingen baglady. Men toppbloggeren lanserer nå en splitter ny veskekolleksjon.

Annonse
Nye Trender

Se video over

Det er andre gang det danske designfirmaet Adax inviterer den populære, norske bloggeren inn i designstudioet for å være med på designprosessen.

Det er så gøy! Jeg har ventet på å fortelle denne nyheten en god stund nå, sier Berg Eriksen, som la ut en liten teaser på bloggen sin i allerede i går for at følgerne skulle få en smakebit.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Edgy

Caroline Berg Eriksen SS2017 er en røff og edgy kolleksjon i Materialet er tykt ruglete lær. Stilmessig føyer den seg fint inn i det internasjonale trendbildet, spesielt den firkantede håndvesken som minner litt om Guccis Dionysus-veske men uten bambushåndtak. Men stilen likner også på mye av det vi har sett på catwalken hos Valentino, Louis Vuitton, Hermès og Elie Saab.

Adax er et familiedrevet dansk designfirma, som drives av Naja og hennes far, Eugene Stilfen. De inkluderer bloggere i flere for skjellige land i sin designprosess, en anerkjennelse av bloggere som viktige trendsettere og kommunikasjonsfolk – eller influencers som det heter på bloggerspråk.

 Vi viser jo fram mye av hverdagslivene våre og en personlig stil, og påvirker mange – så at vi får muligheten til å være med å designe noe slikt som en veskekolleksjon synes jeg er helt fantastisk, sier Caroline Berg Eriksen som er tydelig på at hun ikke er noen designer, men at hun har sterke meninger om stil og hva som er god design:

Det viktigste er at det skal være funksjonelt, slitesterkt og at man kan bruke det sesong etter sesong. Skal du bruke litt penger på noe syns jeg det er fint om det kan vare en stund, og derfor går jeg alltid mot det litt klassiske.

 Hvordan foregår designprosessen?

 Det starter med et møte med Adax’ designer, der vi prater litt om hva jeg ser for meg og hva jeg liker. Denne gang hadde jeg veldig lyst til å gjøre noe som var annerledes enn den forrige kolleksjonen  – noe tøffere og mer hverdagslig. Så skisserer hun mens jeg forklarer, og etterpå er det selvsagt noen justeringer underveis, forklarer Berg Eriksen.

Les også: Yeezy helt tomt på minutter

Les også: Her var det fest – Rei Rei

Praktisk

Den nye kolleksjonen inneholder også noen større vesker, såkalte tote bags med snurpetopp. De har vi også sett hos Chanel, Armani og Stella McCartney, men en ny Caroline-vri er at den ene veskemodellen også kan brukes som ryggsekk.

Og siden tilbehør alltid er morsomt ha vi med en lommebok og en toalettveske som står i stil med vesken, sånt liker jeg veldig godt, sier Berg Eriksen.

- Du er mor til to barn, er det noen av disse nye veskene du får plass til bleier og leker og alt sånt småbarnsforeldre må ha med seg?

Helt klart. Jeg var først inne på å lage en bucket-bag men så ble det en slik med ryggsekk isteden. Jeg har fått øynene opp for hvor praktisk det er og har begynt å bruke det mer selv. Når du skal bære på barn er det fint å kunne slenge ting på ryggen. Og både den og «Elsie» – den største hverdagsvesken, er det god plass i,  sier Berg Eriksen, som for anledningen hadde med lille Naja på lansering.

Kikker på folk

Ellers søker Adax og Caroline Berg Eriksen å rette seg mot et skandinavisk marked.

Mitt inntrykk er at vi ikke er like vågale som på kontinentet, at vi foretrekker det litt mer klassiske og praktiske, sier Caroline Berg Eriksen, og forteller at hun henter mest inspirasjon å sitte og kikke på folk på gaten, på sine mange reiser og av egne barn.

Og ikke minst av egen familie – forrige kolleksjon oppkalte du en veske etter farmoren din – vil ikke da resten av slekta også ha en veske oppkalt etter seg?

Vei, jeg har en Inger-veske med. Og det er navnet til mormoren min!

 

Annonse