«I love my cat» står det på Dolce og Gabbana-vesken. På kraven eller på armen, undrer vi?

Blogger kvalm av motens dobbeltmoral

«Dyreprint av huskatter, ekte hunder og døde dyr i salig blanding. Jeg vet ikke om det er schizofreni som har vært tema i moten denne sesongen eller om Dolce og Gabbana faktisk har gått inn for å provosere, for trust me - det har de klart!» skriver Veronica Lauritsen.

Nye Trender

 

Veronica Lauritsen (29) skulle hygge seg med live-streaming fra moteuken i Milano. Isteden ble hun kvalm og forbannet over det hun så, spesielt på visningen til motehuset Dolce & Gabbana. For der preget pels og pelsflørt i form av dyretrykk, samt søte levende dyr båret som maskotter, hele kolleksjonen for høst og vinter 2017.

«Jeg trodde virkelig at vi var på vei mot et steg i riktig retning, hvor pels ikke lenger blir ansett som et luksusprodukt, men tydeligvis har vi ikke kommet noe lenger, skriver den unge motebloggeren Veronica Lauritsen i et harmdirrende blogginlegg på bloggen sin verozitas.com i dag. Verstingen Dolce & Gabbana var denne gang ekstra tung på dyre-inspirasjonen i sin kolleksjon.  Det italienske motehuset som er berømt for sine fargerike og ofte prangende kolleksjoner viste dyretrykk på kåper og kjoler, vesker med påtrykt «I love my cat» - kombinert ekte pels.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Provokasjon

«Da jeg begynte å bla meg gjennom bildene fra catwalken, var det første jeg tenkte «wow-for en sykt fet kolleksjon». Ettervert dukket pelsene opp, og jeg kjente jeg fikk helt avsmak. I tillegg hadde de designet en kåpe og en dress med Hellig Birma-katter på, men da også med en «huge» minkpels slengt over. På toppen av det hele kom Charlotte Olympia Dellal ut med en liten chihuahua valp i hånda på slutten av showet. Dyreprint av huskatter, ekte hunder og døde dyr - jeg vet ikke om det er schizofreni som har vært tema denne sesongen eller om de faktisk har gått inn for å provosere, for trust me - det har de klart!» skriver hun.

Les også: Power-dressing fra Versace

Les også: Eksklusiv shopping i sentrum

Kontaktet av Dyrebeskyttelsen

Det er ikke første gang hun reagerer på pelsbruk i moten.
 Jeg ble kontaktet av Dyrebeskyttelsen Norge i dag, som ønsker å lage en sak om det. For meg er det en sak jeg brenner for, og som jeg har fått mye dritt fra egen bransje for. Blant annet etter at jeg gikk ut mot det danske merket Saks Potts, som har hevdet at de kun bruker pels fra Copenhagen Fur som liksom skal være så humant. Jeg sjekket litt i gamle artikler og fant et intervju med designerne og de innrømmet at de importerer vaskebjønrpels fra Kina. Og vi har sett flere dokumentarfilmbevis for at dyr blir flådd levende der borte for pelsen skyld, sier Lauritsen.

Også i Norge

På bloggen Verozitas har hun skrevet mange innlegg mot pels, og hun er skuffet og lei seg over mangelen på ryggrad i bransjen hun elsker å følge. Også blant norske motefolk er pelsbruken igjen i vinden:

Det ser ut som om pels også har tatt helt av blant norske moteredaktører, bloggere og såkalte influencers  - folk som står på listen «Mote mot pels». Så kanskje er det dobbeltmoral som er det siste nye? undrer Lauritsen.