ANNONSE

01-02-2017

Virkelighetsbeskrivelse

Jeg har nok en gang bladd eg gjennom Aftenpostens utgaver for 31.01. og 1.02. for å se hvordan avisen har dekket én bestemt sak som både har hatt en viss rikspolitisk interesse og som satte et visst preg på hovedstadens hovedgate et visst tidsrom mandag kveld. Saken har også blitt viet en viss interesse i landets nasjonalforsamling.

Sammenlignet med dekningen i andre riksmedier synes jeg at Aftenposten alt i alt kommer godt fra det. Selv var jeg med i fakkeltoget og syntes at vi var ganske mange. Samme kveld anslo Dagbladet at vi var "flere hundre", men har i ettertid egnet spørsmålet mer omfattende interesse og spurt seg selv og oss om hvilket tall som kan vær det riktige: 10 000, 5 000 eller 2 500 - men med den tilleggsopplysning at det siste tallet stammer fra "politiet".

Jo, jeg tror jeg foretrekker Aftenpostens løsning på problemet:
Ingen kommentar.

Avisen har ikke nevnt toget med ett ord verken i tirsdags- eller onsdagsutgaven.
Den har heller ikke et eneste bilde.
Og det er avgjort å foretrekke.

Det føles nesten som et brudd med den rene linje når avisen i en usignert, noe bortgjemt artikkel på side 12 på onsdag refererer fra stortingsdebatten om ulvesaken under overskriften "Lusker rundt en mulig statsrådjakt". Illustrert med et fotografi av statsråd helgesen og Senterpartiets parlamentariske leder.

Taushet er gull. Når en kjenner alternativene. 
Men hvorfor avviser Aftenposten å ta imot hyllesten: "Vel blåst!"

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!