ANNONSE

07-02-2014

Vesten samarbeider med nazistene i Ukraina

Vesten samarbeider med et åpent Hitler-vennlig parti i Ukraina for å styrte den nåværende regjeringa og sette inn en ny der nazistene deltar.

I en telefonsamtale mellom USAs assisterende utenriksminister Victoria Nuland og USAs ambassadør til Ukraina Geoffrey Pyatt går det fram at USA har en detaljert plan om hvem som skal lede Ukrainas neste regjering og at denne regjeringa skal skal omfatte det nazistiske Svoboda.

«Fuck the EU!»

Det er hevet over all rimelig tvil at samtalen er autentisk, og den er spesielt pinlig for USA, dels fordi Nuland skjeller ut EU for ikke å være offensive nok og dels fordi hun sa f*ck, som det heter i amerikansk presse. USA kan godt bombe land i grus og styrte valgte regjeringer, men man må ikke bruke slike ord.

Men det som er viktigere er at USA via Nuland legger fram en konkret plan for å erstatte Ukrainas valgte regjering med ei regjering bygd på «the big three», de tre store, som Nuland sier. Og hvem er de?

Det er leder av Fedrelandsforbundet, Arseniy Yatseniuk, leder av Reformalliansen Vitali Klitschko og Svoboda-leder Oleh Tiahnybok. Nuland sier at USA vil ha Yatseniuk som ny regjeringssjef og de to andre som en del av koalisjonen, men utenfor regjering. «Han må snakke med Klitschko og Tianhnybok fire ganger i uka,» sa Nuland for å understreke hvor tett de må samarbeide.

Nuland, som er gift med den erkekonservative hauken Robert Kagan (grunnlegger av Project for the New American Century), gjorde seg bemerket ved å delta i gatedemonstrasjonene i Kiev og dele ut mat (!) til demonstrantene.

Klitschko er Tysklands mann

Det er ingen hemmelighet i Tyskland om at regjeringa der ser på Vitali Klitschko som Ukrainas neste president. Fra Adolf Hitlers tid har Tyskland lange tradisjoner i sin kamp for å kontrollere Ukrainas ressurser og territorium, og nå er de i gang igjen. Under 50. Münchner Sicherheitskonferenz 1. februar 2014 ble det ikke lagt skjul på at Tyskland vil spille en langt mer offensiv militær rolle i framtida enn landet har gjort etter annen verdenskrig. Både forbundspresident Joachim Gauck, forsvarsminister Ursula von der Leyen (CDU) og ikke minst sosialdemokratenes utenriksminister Frank-Walter Steinmeier lot det være noen tvil om at Bundeswehr skal ut og slåss.

At militariseringa av Tyskland skjer med USAs og NATOs støtte går tydelig fram av at utenriksminister John Kerry, EUs president Herman van Rompuy og NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen deltok helhjertet på møtet. Et av de temaene som var oppe var nettopp Ukraina. Steinmeier sa: «Her i München skal vi bruke vår felles vekt for å komme nærmere en fredelig løsning i Ukraina.» Når dette tas opp på en konferanse som i hovedsak er viet Tyskland nye offensive militære rolle, vil neppe verken Ukraina eller Russland bli spesielt beroliget av ordene «fredelig løsning», særlig ikke når de ser det i lys av Vestens åpenbare ønske om regimeendring.

Soros-stiftelsen

CIA og stiftelsen til finansmagnaten George Soros, Open Society Institute, har tidligere spilt sentrale roller i de såkalte «fargerevolusjonene», der nettopp oransjerevolusjonen i Ukraina var en av dem.

Strategien går ut på å underminere ikke minst Russland innflytelse i sine nærområder gjennom manipulerte folkelige opprør. Den folkelige motstanden kan være reell nok, men den blir manipulert og dreid i en retning som tjener Vesten og USA.

Yatsenyuk, Tyahnybok og senator John McCain

http://www.businessinsider.com/

…og inn kommer nazistene

Partiet Svoboda er et naziparti av den hitlerske typen. De beundrer Adolf Hitler og Joseph Goebbels. Partiets sjefsideolog, Yuriy Mykhalchyshyn, er en sterk tilhenger av Joseph Goebbles og hyller Holocaust. Han ser på Holocaust som «en lys periode i menneskehetens historie». Partiet er klart anti-jødisk og snakker om å bekjempe den «moskovittisk-jødiske» mafiaen, ikke helt ulikt Hitlers propaganda mot «jødisk-bolsjeviskiske plutokrater». Partiet har programfestet vold som politisk kampmiddel og driver terror mot politiske motstandere.


Dette partiet er det EU, NATO og USA vil ha inn i en framtidig regjeringskoalisjon i Ukraina. Det må være lov å si at ordene om «fred og demokrati» da låter en smule hult.

Les også «Ennå er ikke Ukraina dødt!»


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!